Slujba de Pasti a militarilor romani din Afganistan, oficiata de un preot grec


Fortele militare romane detin, de o luna, comanda Aeroportului International de la Kabul * In aceeasi baza se afla si militarii SEEBRIG * Acestia au inceput tiparirea unei reviste care va fi publicata pana cand tara noastra va preda, la sfarsitul lunii iulie, comanda de la Kabul * Comandantul aeroportului intentioneaza sa propuna Ministerului Culturii si Ministerului Apararii Nationale ca una dintre strazile din baza militara din Kabul sa poarte numele Romaniei sau sa aiba o titulatura simbolica pentru tara noastra

Soldatii romani cantonati in zona Aeroportului International de la Kabul din Afganistan, au asistat, de Pasti, alaturi de comandantul ISAF Mauro Delvechio, la o slujba religioasa oficiata de un preot grec, au servit bucate traditionale romanesti si au primit cadouri de acasa si diplome pentru activitatea lor militara. Fortele militare romane detin, de o luna, comanda Aeroportului International de la Kabul si se afla la o distanta de 3 807 kilometri departare de Romania. In aceeasi baza se afla si militarii Brigazii Multinationale de Mentinere a Pacii (SEEBRIG), care indeplinesc misiuni de mentinere a stabilitatii in zona. Comandantul aeroportului de la Kabul, colonel comandor Adrian Marinescu, a declarat ca zilnic pe aeroport aterizeaza sau decoleaza intre 180 si 200 de aeronave, de gabarit mic si pana la cel de viteza si dimensiuni mari, cum sunt F 16, C 130 sau AN 124. Acesta a mentionat ca se folosesc toate spatiile posibile pentru ca fluenta traficului aerian, a marfurilor si a pasagerilor sa se faca fara intrerupere.

Militarii asigura alimentarea aeronavelor si siguranta acestora, iar saptamanal se organizeaza exercitii pentru a se putea interveni pentru aeronavele ce ar putea avea probleme la motoare, sunt simulate prabusiri, iesiri de pe pista, descarcare de materiale periculoase urmate de incendii in zona de responsabilitate, in cooperare cu toate natiunile. In afara spitalului grec, pe aeroportul din Kabul mai sunt sase echipe de medici, care pot interveni si sunt pregatite sa transporte in orice moment in Europa, pe o varianta strategica, pacienti care ar putea fi victimele unor incidente. Militarii romani care detin comanda Aeroportului International de la Kabul au o colaborare buna cu autoritatile locale. "Suntem bine recunoscuti aici, avem multe aprecieri pozitive de la toti cei care ne-au vizitat si care au transmis catre tari importante mesajul ca Romania are ceva de spus. Intrebarea lor este cat vom mai reusi sa stam cu motoarele turate la maximum si daca aceasta competitie pe care am generat-o va face ca alte tari sa stea in umbra noastra sau sa fie aliate noua pentru a duce aceasta misiune la bun sfarsit", a mentionat colonelul comandor Adrian Marinescu. In biroul sau, orice delegatie straina poate vedea carti cu prezentarea Romaniei si, mai mult, militarii au inceput tiparirea unei reviste care va fi publicata pana cand tara noastra va preda, la sfarsitul lunii iulie, comanda Aeroportului International de la Kabul. De asemenea, comandantul aeroportului intentioneaza sa propuna Ministerului Culturii si Ministerului Apararii Nationale ca una dintre strazile din baza militara din Kabul sa poarte numele Romaniei sau sa aiba o titulatura simbolica pentru tara noastra.

Carmen MOCANU

Ziua de Constanta

.

25 Aprilie 2006

Vizualizari: 1812

Voteaza:

Slujba de Pasti a militarilor romani din Afganistan, oficiata de un preot grec 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE