Razboiul cu Sisac. Moartea lui Roboam.

1. Dupa ce s-a intarit regatul lui Roboam si a ajuns destul de puternic, Roboam a parasit legea Domnului si dimpreuna cu el si tot Israelul.
2. Dar pentru ca s-au abatut ei de la Domnul, de aceea in anul al cincilea al domniei lui Roboam, Sisac, regele Egiptului, a plecat cu razboi impotriva Ierusalimului,
3. Cu o mie doua sute de care de razboi si cu saizeci de mii de calareti; iar poporul, care venise cu el din Egipt: Libieni, Suchieni si Etiopieni, era foarte numeros.

4. Acestia au luat cetatile intarite din Iuda si au venit la Ierusalim.
5. Atunci Semaia proorocul a venit la Roboam si la capeteniile lui Iuda, care se stransesera la Ierusalim din pricina lui Sisac si le-a zis: "Asa zice Domnul: Pentru ca M-ati parasit, de aceea va las pe mainile lui Sisac".
6. Iar capeteniile lui Israel si regele s-au smerit si au zis: "Drept este Domnul!"
7. Cand a vazut Domnul ca ei s-au smerit, atunci a fost cuvantul Domnului din nou catre Semaia si a zis: "S-au smerit; nu-i voi mai starpi si in curand le voi da si izbavire. Mania Mea nu se va mai varsa asupra Ierusalimului prin mana lui Sisac.
8. Dar ei tot vor fi slugile lui ca sa cunoasca ce inseamna sa-Mi slujeasca Mie si ce inseamna sa slujeasca regatelor pamantului".
9. Atunci a venit Sisac, regele Egiptului, la Ierusalim si a luat vistieriile templului Domnului si vistieriile casei regelui; tot ce a gasit, a luat; a luat si scuturile cele de aur, pe care le facuse Solomon.
10. Iar regele Roboam a facut in locul lor scuturi de arama si le-a dat in mainile capeteniilor de peste garzi, care pazeau intrarea la casa regelui.
11. Si numai cand mergea regele la templul Domnului, numai atunci venea garda si le purta si pe urma le aducea iarasi in casa de garda.
12. Dupa ce s-a smerit Roboam, s-a indepartat mania Domnului de la el si nu l-a nimicit cu totul. Afara de aceasta si in Iuda se gasea cate ceva bun.
13. Asa s-a intarit iar regele Roboam in Ierusalim si a domnit. Roboam era de patruzeci si unu de ani cand s-a facut rege si a domnit saptesprezece ani in Ierusalim, in cetatea pe care o alesese Domnul dintre toate semintiile lui Israel, ca sa-si puna numele in ea. Pe mama lui Roboam o chema Naama Amonita.
14. Dar a facut el rele, pentru ca nu si-a indreptat inima sa ca sa caute pe Domnul.
15. Faptele lui Roboam, cele dintai si cele de pe urma, sunt scrise in amintirile lui Semaia proorocul si ale lui Ido vazatorul in spitele neamurilor. Roboam a purtat razboaie cu Ieroboam in toate zilele vietii lor.
16. Apoi a raposat Roboam cu parintii sai si a fost ingropat in cetatea lui David.
Iar in locul lui s-a facut rege Abia, fiul sau.
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 298

Voteaza:

Razboiul cu Sisac. Moartea lui Roboam. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE