David sarbatoreste aducerea chivotului.

1. Dupa aceea a adunat David din nou pe toti alesii sai din Israel, ca la treizeci de mii.
2. Si, David, cu tot poporul care era cu el, a pornit la Baalat in Iuda, ca sa aduca chivotul Domnului, asupra caruia este chemat numele Domnului Savaot Cel ce sade pe heruvimi.
3.
Si punand chivotul Domnului intr-un car nou, l-au scos din casa lui Aminadab; iar fiii lui Aminadab, Uza si Ahio, duceau carul cel nou.
4. Si l-au adus cu chivotul Domnului din casa lui Aminadab cea de pe deal si Ahio mergea inaintea chivotului Domnului.
5. Iar David si toti fiii lui Israel cantau inaintea Domnului din tot felul de instrumente muzicale de lemn de chiparos, din harpe, din psaltire, din timpane, din fluiere si din chimvale.
6. Cand insa au ajuns la aria lui Nachon, Uza si-a intins mainile sale spre chivotul Domnului ca sa-l sprijine, si s-a apucat de el, caci boii erau gata sa-l rastoarne.
7. Domnul insa s-a maniat pe Uza si l-a lovit Dumnezeu chiar acolo pentru indrazneala lui si a murit el acolo linga chivotul Domnului.
8. Atunci s-a intristat David ca a lovit Domnul pe Uza si locul acesta si pana astazi se cheama Perei-Uza.
9. Si s-a temut David in ziua aceea de Domnul si a zis: "Cum va intra chivotul Domnului la mine?"
10. Si n-a voit David sa duca chivotul Domnului la sine, in cetatea lui David, ci l-au intors in casa lui Obed-Edom Gateanul.
11. Si a ramas chivotul Domnului in casa lui Obed-Edom Gateanul trei luni si a binecuvantat Domnul pe Obed-Edom si toata casa lui.
12. Iar cand i s-a spus regelui David si i s-a zis: "Domnul a binecuvantat casa lui Obed-Edom si toate cate erau ale lui pentru chivotul Domnului", atunci s-a dus David si a adus cu alai chivotul Domnului din casa lui Obed-Edom in cetatea lui David.
13. Dar cand cei ce duceau chivotul Domnului faceau cate sase pasi, el aducea jertfa un vitel si un berbec.
14. Si David dantuia cat putea inaintea Domnului si era imbracat cu efod de in.
15. Asa a adus David si tot poporul chivotul Domnului cu strigate si cu sunete de trambita.
16. Iar cand a intrat chivotul Domnului in cetatea lui David, Micol, fiica lui Saul, se uita pe fereastra si, vazand pe regele David sarind si jucand inaintea Domnului, l-a dispretuit in inima sa.
17. Si au dus chivotul Domnului si l-au pus la locul lui, in mijlocul cortului, pe care-l facuse pentru el David; apoi David a adus arderi de tot inaintea Domnului si jertfe de impacare.
18. Iar daca a ispravit David de adus arderile de tot si jertfele de impacare, a binecuvantat poporul in numele Domnului Savaot.
19. Si a impartit la tot poporul, la toata multimea lui Israel de la Dan pana la Beer-Seba, fiecaruia, atat barbatilor cat si femeilor, cate o paine si cate o bucata de carne fripta si cate o turta. Si s-a dus tot poporul, mergand fiecare la casa sa.
20. Dar cand s-a intors David ca sa binecuvanteze casa sa, atunci Micol, fiica lui Saul, i-a iesit intru intampinare si i-a zis: "Cata cinste si-a facut azi regele lui Israel, descoperindu-se inaintea ochilor roabelor si robilor sai, cum se descopera un om de nimic".
21. "Inaintea Domnului voi juca, a zis David catre Micol; binecuvantat este Domnul, Cel ce m-a ales pe mine in locul tatalui tau si a casei lui intregi, intarindu-ma carmuitor al poporului Domnului, Israel; canta-voi si voi juca inaintea Domnului.
22. Si inca si mai mult ma voi injosi si voi fi inca si mai mic in ochii tai, iar inaintea slujnicilor de care graiesti tu, voi fi in cinste".
23.
Si Micol, fiica lui Saul, n-a avut copii pana in ziua mortii ei.
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 285

Voteaza:

David sarbatoreste aducerea chivotului. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE