David cruta viata lui Saul.

1. David insa, plecand de acolo, petrecea prin locurile neprimejdioase ale desertului Enghedi.
2. Iar dupa ce s-a intors Saul de la Filisteni, i s-a spus, zicandu-i-se: "Iata David este in pustiul Enghedi".
3.
Atunci a luat Saul trei mii de barbati alesi din tot Israelul si s-a dus sa caute pe David si oamenii lui pe stanci, unde locuiesc caprioarele;
4. Si a mers pana la o stana de oi, care era langa drum; acolo era o pestera si Saul a intrat in ea pentru nevoile sale; David insa si oamenii lui sedeau in fundul pesterii.
5. Atunci au zis catre David oamenii lui: "Aceasta este ziua de care ii-a vorbit Domnul, zicand: "Iata Eu voi da pe vrajmasul tau in mainile tale si vei face cu el ce vei vrea".
6. David s-a sculat si a taiat incetisor poala hainei de deasupra a lui Saul.
7. Apoi a zis catre oamenii sai: "Sa ma fereasca Dumnezeu sa fac aceasta domnului meu, unsul Domnului, si sa-mi ridic mana mea asupra lui, caci este unsul Domnului".
8. Si asa a oprit David pe oamenii sai cu aceste cuvinte si nu i-a lasat sa se ridice asupra lui Saul. Iar Saul s-a sculat si a iesit din pestera la drum.
9. Apoi s-a sculat si David si, iesind din pestera, a strigat dupa Saul si a zis: "Domnul meu, rege!" Saul s-a uitat inapoi, iar David s-a aruncat cu fata la pamant si i s-a inchinat.
10. Apoi a zis David catre Saul: "De ce asculti de vorbele oamenilor care zic: Iata David unelteste rele impotriva ta?
11. Iata, astazi vad ochii tai ca Domnul te-a dat acum in mainile mele, aici in pestera, si mie mi s-a zis sa te ucid; eu insa te-am crutat si am zis: Nu voi ridica mana asupra domnului meu, pentru ca este unsul Domnului.
12. Priveste, parintele meu, poala hainei tale in mainile mele; ti-am taiat poala hainei, dar de ucis nu te-am ucis. Afla dar si te incredinteaza ca nu este rau in mana mea, nici viclesug si n-am gresit cu nimic impotriva ta; tu insa cauti sufletul meu ca sa-l iei.
13. Sa judece dar Domnul intre mine si intre tine si sa ma razbune impotriva ta; dar mana mea nu va fi asupra ta. Din nelegiuiti, nelegiuiti ies, dar mana mea nu va fi asupra ta.
14. Raul de la cel rau vine, zice vechea zicala. De aceea eu nu voi pune mana pe tine.
15. Asupra cui a iesit regele lui Israel? Dupa cine alergi tu? Dupa un caine mort, dupa un purice.
16. Domnul sa fie judecator si sa ne judece pe amandoi. El va cerceta, va descurca pricina mea si ma va izbavi din mainile tale!"
17. Dupa ce David a ispravit de vorbit cuvintele acestea catre Saul, Saul a zis: "Al tau e oare glasul acesta, fiul meu David? Si ridicandu-si glasul, a plans.
18. Si a zis catre David: "Tu esti mai drept decat mine, caci mi-ai rasplatit cu bine, iar eu te-am rasplatit cu rau;
19. Tu astazi ai dovedit aceasta, purtandu-te cu mine milostiv; cand Domnul m-a dat in mainile tale, tu nu m-ai omorat.
20. Cine oare, prinzand pe vrajmasul sau, i-ar da drumul sa mearga cu bine? Domnul sa-ti rasplateasca cu bine pentru ceea cea ai facut tu astazi cu mine!
21. De acum stiu ca fara indoiala vei domni si regatul lui Israel va fi tare in mana ta.
22. Asadar, jura-mi pe Domnul ca nu vei starpi pe urmasii mei si nu vei sterge numele meu din casa tatalui meu".
23. Si s-a jurat David lui Saul.
Apoi Saul s-a dus la casa sa, iar David si oamenii sai s-au suit in niste locuri intarite.
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 332

Voteaza:

David cruta viata lui Saul. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE