Greseala lui Saul.

1. Se implinise un an de cand fusese facut Saul rege si acum domnea in al doilea an peste Israel, cand si-a ales el trei mii de Israeliti:
2. Doua mii erau cu Saul la Micmas si pe Muntele Betelului si o mie era cu Ionatan in Ghibeea lui Veniamin; iar celalalt popor era lasat de el pe la casele lor.
3. Si a sfaramat Ionatan tabara de paza a Filistenilor, care era in Gheba.
Si au auzit de aceasta Filistenii, iar Saul a sunat din trambita in toata tara, strigand: "Sa auda Evreii!"
4. Si dupa ce a auzit tot Israelul ca Saul a sfaramat tabara de paza a Filistenilor si ca Filistenii au urat pe Israeliti, s-a adunat poporul la Saul in Ghilgal.
5. Filistenii s-au adunat si ei, ca sa se razboiasca impotriva Israelitilor: treizeci de mii de care, sase mii de calareti si popor mult ca nisipul de pe malul marii; si au venit si si-au pus tabara in Micmas, in partea de rasarit a Bet-Avenului.
6. Iar Israelitii, vazandu-se in primejdie, pentru ca poporul era stramtorat, s-au ascuns prin pesteri, prin stufisuri, printre stanci, prin turnuri si prin santuri;
7. Ba unii din Israeliti au trecut peste Iordan in pamantul lui Gad si al Galaadului. Saul insa se afla inca tot in Galaad si tot poporul care era cu el era cuprins de frica.
8. Acolo a asteptat el opt zile, pana la vremea hotarata de Samuel; dar Samuel nu mai venea la Ghilgal. Acum poporul incepuse sa fuga de la el.
9. De aceea a zis Saul: "Aduceti-mi cele pentru jertfa de curatire". Si a adus ardere de tot.
10. Dar nu apucase el bine sa aduca ardere de tot, si iata veni si Samuel. Saul iesi inaintea lui ca sa-l intampine si sa-i ureze de bine.
11. Samuel insa i-a zis: "Ce ai facut?" Si i-a raspuns Saul: "Am vazut ca poporul se imprastie si fuge de la mine si tu nu ai venit la vremea hotarata, iar Filistenii s-au adunat la Micmas.
12. Atunci am socotit ca au sa navaleasca Filistenii asupra mea in Ghilgal si eu n-am intrebat inca pe Domnul; de aceea m-am hotarat sa aduc ardere de tot".
13. Iar Samuel i-a zis: "Rau ai facut, ca nu ai implinit porunca Domnului Dumnezeului tau care ti s-a dat, caci acum ar fi intarit Domnul domnia ta peste Israel de-a pururi.
14. Acum insa nu va dura domnia ta; Domnul Isi va gasi un barbat dupa inima Sa si-i va porunci Domnul sa fie conducatorul poporului Sau, deoarece tu nu ai implinit ceea ce ti s-a poruncit de la Domnul".
15. Apoi s-a sculat Samuel si s-a dus din Ghilgal in Ghibeea lui Veniamin; iar oamenii care au ramas s-au dus cu Saul in intampinarea taberei vrajmasului, care a navalit asupra lor cand mergeau ei de la Ghilgal la Ghibeea lui Veniamin. Si a numarat Saul oamenii care erau cu el si s-au gasit pana la sase sute de barbati.
16. Apoi Saul cu fiul sau Ionatan si cu oamenii care erau cu dansii au sezut in Ghibeea si au plans; iar Filistenii stateau in tabara la Micmas.
17. Si au iesit din tabara Filistenilor trei cete sa pustiiasca tara: una a plecat pe drumul spre Ofra din tinutul Sual;
18. A doua ceata a plecat pe drumul Bethoronului, iar a treia s-a indreptat pe calea ce duce spre hotar, in fala vaii Teboim, spre pustie.
19. Fierar nu era in toata Iara lui Israel, caci Filistenii se temeau ca nu cumva Israelitii sa-si faca sabii si sulite.
20. Trebuia deci sa se duca toti Israelitii la Filisteni ca sa-si ascuta fiarele plugurilor si sapelor lor, topoarele si securile lor,
21. Cand se facea vreo stirbitura la ascutisul fiarelor de plug, al sapelor, al topoarelor si securilor lor, sau cand trebuia sa indrepte vreun corn de furca.
22. De aceea in timpul razboiului de la Micmas, tot poporul care era cu Saul si Ionatan nu avea nici sabii, nici sulite; numai Saul si Ionatan, fiul sau, aveau.
23.
Si a venit ceata intai de Filisteni si s-a asezat la trecatoarea Micmas.
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 535

Voteaza:

Greseala lui Saul. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE