Chemarea lui Moise.

1. În vremea aceea, Moise pastea oile lui Ietro, preotul din Madian, socrul sau. Si departandu-se odata cu turma în pustie, a ajuns pana la muntele lui Dumnezeu, la Horeb;
2. Iar acolo i S-a aratat îngerul Domnului într-o para de foc, ce iesea dintr-un rug; si a vazut ca rugul ardea, dar nu se mistuia.
3.
Atunci Moise si-a zis: "Ma duc sa vad aceasta aratare minunata: ca rugul nu se mistuieste".
4. Iar daca a vazut Domnul ca se apropie sa priveasca, a strigat la el Domnul din rug si a zis: "Moise! Moise!". Si el a raspuns: "Iata-ma, Doamne!"
5. Si Domnul a zis: "Nu te apropia aici! Ci scoate-ti încaltamintea din picioarele tale, ca locul pe care calci este pamant sfant!"
6. Apoi i-a zis iarasi: "Eu sunt Dumnezeul tatalui tau, Dumnezeul lui Avraam si Dumnezeul lui Isaac si Dumnezeul lui Iacov!" Si si-a acoperit Moise fata sa, ca se temea sa priveasca pe Dumnezeu.
7. Zis-a Domnul catre Moise: "Am vazut necazul poporului Meu în Egipt si strigarea lui de sub apasatori am auzit si durerea lui o stiu.
8. M-am pogorat dar sa-l izbavesc din mana Egiptenilor, sa-l scot din tara aceasta si sa-l duc într-un pamant roditor si larg, în tara unde curge miere si lapte, în tinutul Canaaneilor, al Heteilor, al Amoreilor, al Ferezeilor, al Ghergheseilor, al Heveilor si al Iebuseilor.
9. Iata dar ca strigarea fiilor lui Israel a ajuns acum pana la Mine si am vazut chinurile lor, cu care-i pedepsesc Egiptenii.
10. Vino dar sa te trimit la Faraon, regele Egiptului, ca sa scoti pe fiii lui Israel, poporul Meu, din tara Egiptului!"
11. Atunci a zis Moise catre Dumnezeu: "Cine sunt eu, ca sa ma duc la Faraon, regele Egiptului, si sa scot pe fiii lui Israel din tara Egiptului?"
12. Iar Dumnezeu i-a zis: "Eu voi fi cu tine si acesta îti va fi semnul ca te trimit Eu: cand vei scoate pe poporul Meu din tara Egiptului, va veti închina lui Dumnezeu în muntele acesta!"
13. Zis-a iarasi Moise catre Dumnezeu: "Iata, eu ma voi duce la fiii lui Israel si le voi zice: Dumnezeul parintilor vostri m-a trimis la voi. Dar de-mi vor zice: Cum Îl cheama, ce sa le spun?"
14. Atunci Dumnezeu a raspuns lui Moise: "Eu sunt Cel ce sunt". Apoi i-a zis: "Asa sa spui fiilor lui Israel: Cel ce este m-a trimis la voi!"
15. Apoi a zis Dumnezeu iarasi catre Moise: "Asa sa spui fiilor lui Israel: "Domnul Dumnezeul parintilor nostri, Dumnezeul lui Avraam, Dumnezeul lui Isaac si Dumnezeul lui Iacov m-a trimis la voi. Acesta este numele Meu pe veci; aceasta este pomenirea Mea din neam în neam!"
16. Mergand dar, aduna pe batranii fiilor lui Israel si le spune: "Domnul Dumnezeul parintilor nostri, Dumnezeul lui Avraam, Dumnezeul lui Isaac si Dumnezeul lui Iacov mi S-a aratat si a zis: V-am cercetat de aproape si am vazut cate vi se întampla în Egipt!"
17. Si mi-a mai zis: "Va voi scoate din împilarea Egiptului si va voi duce în pamantul Canaaneilor, al Heteilor, al Amoreilor, al Ferezeilor, al Ghergheseilor, al Heveilor si al Iebuseilor, în pamantul unde curge miere si lapte".
18. Iar ei vor asculta glasul tau. Atunci vei intra tu si batranii lui Israel la Faraon, regele Egiptului, si-i veti zice: "Domnul Dumnezeul Evreilor ne-a chemat. Lasa-ne dar sa mergem în pustie, cale de trei zile, ca sa aducem jertfa Dumnezeului nostru".
19. Eu însa stiu ca Faraon, regele Egiptului, nu are sa va lase sa plecati, pana nu îl voi sili Eu cu mana tare.
20. Voi întinde deci mana Mea si voi lovi Egiptul cu toate minunile, pe care le voi face în mijlocul lui, si dupa aceea va va lasa.
21. Voi da poporului acestuia trecere înaintea Egiptenilor si cand veti iesi, nu veti iesi cu mainile goale,
22.
Ci fiecare femeie va cere la vecina sa si de la cea care sta cu ea în casa vase de argint, lucruri de aur si haine si veti împodobi cu ele pe fiii vostri si pe fetele voastre si veti prada pe Egipteni".
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 233

Voteaza:

Chemarea lui Moise. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE