Sfintirea preotilor.

l. "Iata ce trebuie sa savarsesti asupra lor, cand îi vei sfinti sa-Mi fie preoti: sa iei un vitel din cireada, doi berbeci fara meteahna,
2. Paini nedospite, azime framantate cu untdelemn si turte nedospite, unse cu untdelemn. Acestea sa le faci din faina de grau aleasa.
3.
Sa le pui într-un paner si sa le aduci în paner la cortul adunarii o data cu vitelul si cu berbecii.
4. Apoi sa aduci pe Aaron si pe fiii lui la intrarea cortului adunarii si sa-i speli cu apa.
5. Si, luand vesmintele sfinte, sa îmbraci pe Aaron, fratele tau, cu hitonul si cu meilul, cu efodul si cu hosenul, si sa-l încingi peste efod;
6. Sa-i pui pe cap mitra, iar la mitra sa prinzi diadema sfinteniei.
7. Apoi sa iei untdelemn de ungere si sa-i torni pe cap si sa-l ungi.
8. Dupa aceea sa aduci si pe fiii lui si sa-i îmbraci cu hitoane;
9. Sa-i încingi cu braie si sa le pui turbanele; si-Mi vor fi preoti în veac. Asa vei sfinti tu pe Aaron si pe fiii lui.
10. Sa aduci apoi vitelul înaintea cortului adunarii si sa-si puna Aaron si fiii lui mainile pe capul vitelului, înaintea Domnului, la usa cortului adunarii.
11. Sa junghii vitelul înaintea Domnului, la usa cortului adunarii.
12. Sa iei din sangele vitelului si sa pui cu degetul tau pe coarnele jertfelnicului, iar celalalt sange sa-l torni tot la temelia jertfelnicului.
13. Apoi sa iei toata grasimea cea de pe maruntaie, seul de pe ficat, amandoi rarunchii si grasimea de pe ei si sa le arzi pe jertfelnic.
14. Iar carnea vitelului, pielea lui si necurateniile lui sa le arzi cu foc afara din tabara. Caci e jertfa pentru pacat.
15. Dupa aceea sa iei un berbec si sa-si puna Aaron si fiii lui mainile pe capul berbecului;
16. Sa junghii berbecul si, luand sangele lui, sa stropesti jertfelnicul de jur împrejur.
17. Sa tai apoi berbecul în bucati, sa speli cu apa maruntaiele si picioarele si sa le pui pe bucati langa capatana lui.
18. Si sa arzi berbecul tot pe jertfelnic. Aceasta este ardere de tot Domnului, jertfa Domnului, mireasma placuta înaintea Lui.
19. Sa iei si celalalt berbec, sa-si puna Aaron si fiii lui mainile pe capul berbecului si sa-l junghii;
20. Sa iei din sangele lui si sa pui pe varful urechii drepte a lui Aaron, pe varful degetului mare al mainii drepte, pe varful degetului mare al piciorului drept si pe varful urechilor drepte ale fiilor lui si pe varful degetelor mari ale mainilor drepte ale lor si pe varful degetelor mari ale picioarelor drepte ale lor. Si sa stropesti cu sange jertfelnicul pe toate partile.
21. Sa iei din sangele de pe jertfelnic si din untdelemnul de ungere si sa stropesti asupra lui Aaron si asupra vesmintelor lui, asupra fiilor lui si asupra vesmintelor fiilor lui, si se va sfinti el si vesmintele lui, fiii lui si vesmintele fiilor lui. Iar celalalt sange al berbecului sa-l torni langa altar împrejur.
22. Apoi sa iei din berbec grasimea si coada lui, grasimea ce acopera maruntaiele, seul de pe ficat, amandoi rarunchii si grasimea de pe ei si soldul drept; pentru ca acesta este berbecul pentru sfintirea în preot;
23. Sa mai iei o paine, din cele cu untdelemn, o turta cu untdelemn si o azima din panerul ce este pus înaintea Domnului;
24. Sa le pui toate pe bratele lui Aaron si pe bratele fiilor lui, ca sa le aduca, leganandu-le, înaintea Domnului.
25. Apoi sa iei acestea din mainile lor si sa le arzi pe jertfelnic, ardere de tot, spre buna mireasma înaintea Domnului; aceasta este jertfa Domnului.
26. Sa iei pieptul berbecului, care este pentru sfintirea lui Aaron, si sa-l duci înaintea Domnului leganandu-l; aceasta va fi partea ta.
27. Sa sfintesti pieptul leganat si spata leganata, care au fost ridicate înaintea Domnului, din berbecul cel pentru sfintirea lui Aaron si a fiilor lui.
28. Si acestea sa fie prin lege vesnica pentru Aaron si fiii lui din cele ce aduc fiii lui Israel, caci acesta e dar ridicat din cele ce vor aduce fiii lui Israel ca jertfa de pace, darul ridicat Domnului.
29. Vesmintele sfinte cele pentru Aaron sa fie, dupa el, ale fiilor sai, si sa fie unsi si sfintiti, îmbracati cu ele.
30. Marele preot dintre fiii lui, care-i va urma si care va intra în cortul adunarii, ca sa slujeasca în locul cel sfant, se va îmbraca cu ele sapte zile.
31. Sa iei apoi berbecul cel pentru sfintire si sa fierbi carnea lui în locul cel sfant;
32. Si sa manance Aaron si fiii lui carnea berbecului acestuia si painile cele din paner, la usa cortului adunarii,
33. Ca prin aceasta s-a facut curatirea lor pentru a fi sfintiti si pentru a li se încredinta preotia; nimeni altul sa nu manance, ca sunt sfintite.
34. Iar de va ramane din aceasta carne de sfintire si din paini pe a doua zi, sa arzi ramasitele cu foc si sa nu se manance, ca este lucru sfintit.
35. Deci asa sa faci cu Aaron si cu fiii lui, dupa cum ti-am poruncit: sapte zile sa tina sfintirea lor.
36. Vitelul cel de jertfa pentru pacat sa-l aduci în fiecare zi pentru curatire; jertfa pentru pacat s-o savarsesti pe jertfelnic pentru curatirea lui si sa-l ungi pentru sfintirea lui.
37. Sapte zile sa cureti astfel jertfelnicul si sa-l sfintesti si va fi jertfelnicul sfintenie mare; tot ce se va atinge de el se va sfinti.
38. Iata ce vei aduce tu pe jertfelnic: doi miei de un an fara meteahna vei aduce în fiecare zi, jertfa necontenita:
39. Un miel sa-l aduci dimineata si celalalt miel sa-l aduci seara.
40. A zecea parte dintr-o efa de faina de grau, framantata cu a patra parte dintr-un hin de untdelemn curat, iar pentru turnare, a patra parte de hin de vin, pentru un miel.
41. Al doilea miel sa-l aduci seara cu dar de faina, ca si pe cel de dimineata, si cu aceeasi turnare de vin; sa-l aduci jertfa Domnului întru miros cu buna mireasma.
42. Aceasta va fi jertfa necontenita în neamul vostru, la usile cortului marturiei, unde Ma voi arata pe Mine Însumi voua ca sa graiesc cu tine.
43. Acolo Ma voi pogorî Eu Însumi la fiii lui Israel si se va sfinti locul acesta de slava Mea.
44. Voi sfinti cortul adunarii si jertfelnicul; pe Aaron si pe fiii lui de asemenea îi voi sfinti, ca sa-Mi fie preoti.
45.
Si voi locui în mijlocul fiilor lui Israel si le voi fi Dumnezeu;
46. Si vor cunoaste ca Eu, Domnul, sunt Dumnezeul lor, Cel ce i-am scos din pamantul Egiptului, ca sa locuiesc în mijlocul lor si sa le fiu Dumnezeu!"
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 234

Voteaza:

Sfintirea preotilor. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE