Portul si cumpatarea preotilor.

l. Apoi m-a dus barbatul acela inapoi la poarta cea din afara a templului, spre rasarit, si aceasta era inchisa.
2. Si mi-a zis Domnul: "Poarta aceasta va fi inchisa, nu se va deschide si nici un om nu va intra pe ea, caci Domnul Dumnezeul lui Israel a intrat pe ea. De aceea va fi inchisa.

3. Cit priveste pe rege, el se va aseza acolo, ca sa manance paine inaintea Domnului; pe calea portii va intra si pe aceeasi cale va iesi".
4. Dupa aceea m-a dus pe calea portii de la miazanoapte, in fata templului, si am privit, si iata slava Domnului umplea templul Domnului, si am cazut cu fata la pamant.
S. Si mi-a zis Domnul: "Fiul omului, pleaca-ti inima ta, priveste cu ochii tai si asculta cu urechile tale toate cate-ti voi grai despre toate asezamintele templului Domnului si despre toate legile ei. Uita-te cu bagare de seama la intrarea templului si la toate iesirile din locasul cel sfant.
6. Si spune casei celei razvratite a lui Israel: Asa graieste Domnul Dumnezeu: Destul voua, casa lui Israel, cu toate uraciunile voastre;
7. Ca ati bagat inauntru fii straini, netaiati imprejur la inima si netaiati imprejur la trup, ca sa stea in locasul Meu cel sfant si sa spurce templul Meu; ati adus painea Mea, grasimea si sangele si ati stricat legamantul Meu cu tot felul de uraciuni de ale voastre.
8. Voi n-ati facut slujba Mea in templu, ci i-ati pus pe ei sa indeplineasca slujba voastra in templul Meu in locul vostru".
9. Asa zice Domnul Dumnezeu: "Nici un fiu strain, netaiat imprejur ia inima si netaiat imprejur la trup, nu trebuie sa intre in locasul Meu cel sfant, nici chiar acel fiu care locuieste in mijlocul fiilor lui Israel.
10. Chiar si levitii, care s-au departat de Mine in timpul ratacirii lui Israel pentru a-si urma idolii lor, isi vor purta greutatea pacatului lor.
11. Ei vor sluji in templul Meu ca strajeri la portile templului si facand slujba templului; ei vor junghia pentru popor arderi de tot si alte jertfe si vor sta inaintea lui ca sa-i slujeasca.
12. Pentru ca ei au slujit inaintea idolilor lui si au fost pentru casa lui Israel sminteala si au dus-o la necredinta, Mi-am ridicat mana impotriva lor, zice Domnul Dumnezeu, si isi vor lua pedeapsa pentru vinovatia lor.
13. Ei nu se vor apropia de Mine ca sa slujeasca inaintea Mea; nu se vor apropia de lucrurile Mele cele sfinte, nici de Sfanta Sfintelor, ci vor purta asupra lor necinstea si uraciunile lor, pe care le-au facut.
14. Ii voi face strajeri la templu, sa faca slujba lui, si tot ce trebuie facut la el.
15. Iar preotii din semintia lui Levi, fiii lui Sadoc, care in vremea abaterii de la Mine a fiilor lui Israel au indeplinit slujirea Mea in locasul Meu cel sfant, aceia se vor apropia de Mine, ca sa-Mi slujeasca si vor sta inaintea fetei Mele, ca sa-Mi aduca grasime si sange, zice Domnul Dumnezeu.
16. Ei vor intra in locasul Meu cel sfant si se vor apropia de masa Mea, ca sa-Mi slujeasca; ei vor indeplini slujirea Mea.
17. Cand vor veni la poarta curtii dinauntru, atunci se vor imbraca in haine de in, iar haine de lana nu trebuie sa aiba pe ei in timpul slujbei lor in portile curtii dinauntru si in templu.
18. Turbanele de pe capetele lor trebuie sa fie tot de in; hainele cele de pe dedesubt de pe coapsele lor sa fie de asemenea de in. Ei nu trebuie sa se incinga, ca sa nu transpire.
19. Iar cand va trebui sa iasa in curtea cea de la margine, la popor, atunci trebuie sa dezbrace hainele lor cu care au slujit si sa le lase in camerele cele sfintite si sa se imbrace "u alte haine, ca sa nu se atinga de popor cu hainele lor cele sfintite.
20. Capetele lor nu trebuie sa si le rada, dar nici parul sa nu-si lase sa creasca, ci sa-si tunda neaparat capul.
21. Vin nu trebuie sa bea nici un preot cand are sa intre in curtea cea dinauntru;
22. Nici vaduva, nici despartita de barbat nu trebuie sa ia ei de femeie, ci pot sa ia numai fata din neamul casei lui Israel si vaduva care a ramas in vaduvie dupa moartea unui preot.
23. Ei trebuie sa invete pe poporul Meu a deosebi ce este sfant de ce nu este sfant si sa le lamureasca ce este curat si ce este necurat.
24. In pricinile nehotarate, ei trebuie sa ia parte la judecata si vor judeca dupa asezamintele Mele si legile Mele vor pazi si toate randuielile Mele cele pentru sarbatorile Mele si pentru zilele Mele de odihna le vor pazi cu sfintenie.
25. De omul mort nimeni din ei nu trebuie sa se apropie, ca sa nu se faca necurat; numai pentru tata si pentru mama, pentru fiu si pentru fiica, pentru frate si sora nemaritata pot sa se faca necurati.
26. Dupa curatirea acestuia, trebuie sa i se mai socoteasca inca sapte zile.
27. Si in ziua aceea, cand trebuie sa se apropie de cele sfinte in curtea cea dinauntru, ca sa slujeasca in templu, trebuie sa aduca jertfa pentru pacat, zice Domnul Dumnezeu.
28. Iar cat priveste partea lor de mosie, apoi Eu sunt partea lor; si mosie nu li se va da intru Israel, caci Eu sunt mosia lor.
29. Ei vor manca din prinosul de paine, din jertfa pentru pacat si din jertfa pentru vina. Si tot ce este afierosit in Israel al lor este.
30. Parga din toate roadele voastre si din tot felul de prinoase, ori din ce s-ar alcatui prinoasele voastre, este a preotilor. Parga din cele treierate ale voastre sa o dati preotului, ca sa odihneasca binecuvantarea asupra casei tale.
31.
Nici un fel de mortaciuni si nimic sfasiat de fiara, nici de pasari, nici de dobitoace nu trebuie sa manance preotii.
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 466

Voteaza:

Portul si cumpatarea preotilor. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE