Ritualul cerut regelui.

l. Asa zice Domnul Dumnezeu: "Poarta curtii celei dinauntru, care da spre rasarit, trebuie sa fie incuiata in timpul celor sapte zile de lucru, iar in ziua odihnei ea trebuie sa fie deschisa, si in ziua de luna noua trebuie sa fie deschisa.
2. Regele va trece prin pridvorul din afara al portii acesteia si va sta la usorul acestei porti; iar preotii vor savarsi arderea de tot a lui, si jertfa lui cea de impacare; si el din pragul portii se va inchina Domnului si va iesi, iar poarta va ramane neincuiata pana seara.
3.
Poporul tarii se va inchina inaintea Domnului, dinaintea portii, in ziua odihnei si la luna noua.
4. Arderea de tot pe care regele trebuie sa o aduca Domnului in ziua odihnei, trebuie sa fie de sase miei fara meteahna si un berbec fara meteahna,
5. Prinosul de paine de o efa de faina, cu berbecul si cu mieii, cat ii va da mana, iar untdelemnul, un hin la efa.
6. In ziua de luna noua se va aduce de el un junc fara meteahna din cireada de boi si de asemenea sase miei si un berbec fara meteahna.
7. Prinos de paine va aduce o efa cu vitelul si o efa cu berbecul, iar cu mieii, cat ii va da mana, untdelemn, cate un hin la efa.
8. Cand vine regele, trebuie sa intre prin pridvorul portii celei dinauntru si tot pe acolo sa iasa.
9. Iar cand va veni poporul tarii inaintea fetei Domnului, la sarbatori, atunci, intrand pe poarta de miazanoapte pentru inchinare, trebuie sa iasa pe poarta de miazazi, iar cand intra pe poarta de miazazi, trebuie sa iasa pe poarta de miazanoapte; el nu trebuie sa iasa tot pe acea poarta pe care a intrat, ci trebuie sa iasa pe cea din fata aceleia.
10. Regele trebuie sa fie in mijlocul lor; cand intra ei, intra si el, si cand ies ei, iese si el.
11. In zilele de sarbatoare si in zilele de bucurie, prinosul de paine din partea lui trebuie sa fie de cate o efa, cu vitelul si berbecul, iar cu mieii, cat ii va da mina, iar untdelemn, cate un hin la efa.
12. Iar daca regele, din evlavie, vrea sa aduca ardere de tot Domnului, trebuie sa i se deschida portile cete de la rasarit si el va savarsi arderea sa de tot si jertfa sa de multumire tot asa cum a savarsit-o in ziua odihnei, si dupa aceea va iesi, iar dupa iesirea lui poarta se va inchide.
13. In fiecare zi sa aduci Domnului ardere de tot un miel de un an, fara meteahna; in fiecare dimineata sa-l aduci.
14. Iar ca prinos de paine sa adaugi la el in fiecare dimineata a sasea parte de efa si untdelemn a treia parte din hin, ca sa amesteci faina. Aceasta este o lege vesnica despre prinosul de paine ce trebuie sa se aduca Domnului totdeauna.
15. Sa se aduca ardere de tot un miel si prinos de paine si untdelemn necontenit in fiecare dimineata.
16. Asa zice Domnul Dumnezeu: "Daca regele va da vreunuia din fiii sai dar, acest dar trebuie sa treaca mostenire si la fiii aceluia. Ei il vor stapani ca pe o mostenire.
17. Iar daca el da din mostenirea sa cuiva din robii sai dar, acesta va fi al aceluia numai pana la anul jubileu si atunci se va intoarce la rege. Mostenirea lui poate trece numai la fiii lui.
18. Dar regele nu poate lua din partea de mostenire a poporului, stramtorandu-l in mostenirea lui. El numai din mostenirea sa poate imparti copiilor sai, ca nimeni din poporul Meu sa nu fie izgonit din mostenirea iuim.
19. Apoi m-a dus barbatul acela pe calea portii celei de miazazi la camerele sfintite ale preotilor, dinspre miazanoapte, si iata era un loc in fund, spre apus.
20. Si mi-a zis: "Acesta este locul unde preotii trebuie sa fiarba jertfa cea pentru vina si jertfa cea pentru pacat; unde trebuie sa coaca painile din prinoase, fara sa le scoata in curtea cea din afara, pentru sfintirea poporului".
21. Dupa aceea m-a scos in curtea cea din afara si m-a dus in cele patru colturi ale curtii si iata in fiecare colt al curtii era inca o curte.
22. In toate patru colturile curtii erau curti acoperite, de patruzeci de coti in lungime si de treizeci in latime; curtile din toate patru colturile aveau o singura masura.
23. Si imprejurul celor patru curti erau ziduri, iar pe langa pereti de jur imprejur erau vetre pentru gatit mancare.
24.
Si mi-a zis barbatul acela: "Iata bucatariile in care slujitorii templului fierb jertfele poporului".
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 705

Voteaza:

Ritualul cerut regelui. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE

Calatoria mea prin lumea de dincolo
Calatoria mea prin lumea de dincolo Cartea pe care o țineți acum în mâini este o mărturie scrisă cu dorința de a-i aduce cititorului vestea cea bună: nu suntem zidiți pentru moarte, ci pentru viață veșnică. Viața noastră are sens, iar niciunii dintre oamenii care au trăit vreodată pe acest 36.00 Lei
Sfantul Paisie Aghioritul isi face autobiografia
Sfantul Paisie Aghioritul isi face autobiografia Cine nu-l cunoaște pe Sfântul Paisie Aghioritul? Încă mai trăiesc cei care l-au cunoscut personal și care, povestind despre sfântul, varsă o lacrimă de recunoștință și de dor pentru acela care le-a umplut inima de dragoste pentru Dumnezeu, le-a dat 35.00 Lei
Ultima vanzare a pacatului
Ultima vanzare a pacatului Dacă iei în mână acest text, nu ai cum să-l mai lași decât atunci când ai terminat lectura. Subiectul în sine, împreună cu harul autorului, fac din acest roman o excepțională pagină de literatură.Luș Ursu este un om profund, care are în el acel dar de la 35.00 Lei
Biserica, Lume si Imparatie
Biserica, Lume si Imparatie Părintele Alexander Schmemann este unul din cei mai importanți teologi contemporani, ale cărui preocupări teologice s-au centrat pe rolul Euharistiei în viața Bisericii. Firește, studiile sale au atins și alte teme, toate având relevanță pastorală. 43.00 Lei
Ai grija!
Ai grija! Limitele se pun atunci când din centru al lumii devenim observatori ai istoriei celuilalt. Şi dacă n-o judecăm, ci o înţelegem şi o percepem, în afara hărţilor noastre, noi vom alege dacă ne vom muta, dacă vom pleca, dacă vom rămâne sau dacă ne vom 14.00 Lei
Rugaciunea lui Iisus: calauza inimii catre Dumnezeu - Editia a II-a
Rugaciunea lui Iisus: calauza inimii catre Dumnezeu - Editia a II-a Nu sunt o expertă în Rugăciunea lui Iisus, dar m-aș bucura să vă pot ajuta să o înțelegeți măcar atât cât o înțeleg eu. Prea mulți dintre noi își petrec zilele având sentimentul că Dumnezeu este departe, ocupat cu lucruri mult mai importante. Însă Domnul 25.00 Lei
„Ramaneti intemeiati in credinta”. Persoana si comuniune in teologia Sfantului Dumitru Staniloae
„Ramaneti intemeiati in credinta”. Persoana si comuniune in teologia Sfantului Dumitru Staniloae În ultimele decenii, teologia creștinã s-a aplecat cu mult interes asupra tainei persoanei. Aceasta s-ar putea datora atât actului necesar de deslușire, predare și receptare a Revelației dumnezeiești, cât și provocãrilor pe care le întâmpinã ființa umanã 55.00 Lei
Parintii Bisericii despre teologie (Patristica 36)
Parintii Bisericii despre teologie (Patristica 36) Părinții Bisericii Primare au fost mari teologi - deși nu se considerau ca atare - și păstori iscusiți, implicați în viața de zi cu zi a cetății și în conducerea propriilor congregații. Părinții au răspuns la marile întrebări formative ale credinței 66.00 Lei
Metafizica energiilor divine si schisma bisericii (Patristica 37)
Metafizica energiilor divine si schisma bisericii (Patristica 37) În această călătorie în istoria filosofiei și a teologiei creștine, David Bradshaw (Universitatea din Kentucky, Catedra de Filosofie) demonstrează că unul dintre motivele principale ale Marii Schisme (1054) a fost înțelegerea greșită de către apuseni 75.00 Lei
CrestinOrtodox Mobil | Politica de Cookies | Politica de Confidentialitate | Termeni si conditii | Contact