Pozitia templului si imprejurimile.

1. Apoi m-a dus inapoi la usa templului si iata de sub pragul templului curgea o apa spre rasarit; pentru ca templul era cu fata spre rasarit si apa curgea de sub partea dreapta a templului, pe partea de miazazi a jertfelnicului.
2. M-a scos spoi pe partea cea de la miazanoapte si m-a dus pe din afara, imprejur, la poarta care da spre rasarit si iata apa curgea pe partea dreapta.
3.
Cand barbatul acela mergea spre rasarit, tinea in mana sfoara si a masurat o mie de coti; si m-a dus prin apa si apa era pana la glezne.
4. A mai masurat apoi o mie de coti Si m-a dus prin apa, si apa era pana la genunchi. Si a mai masurat inca o mie de con si apa era pana la brau.
5. Si a mai masurat inca o mie de coji si era un rau pe care nu-l puteam trece, caci apele crescusera; erau ape de trecut inotand, un fluviu care nu se putea trece.
6. Atunci mi-a zis barbatul acela: "Ai vazut, fiul omului?" Si el m-a dus inapoi la malul raului.
7. Si card am venit inapoi, iata pe malurile raului erau multi arbori pe o parte si pe alta.
8. si mi-a zis acela: "Aceasta apa curge in partea de rasarit a tarii, se va cobori in ses si va intra in mare, si apele ei se vor face sanatoase.
9. Toata vietatea care misuna acolo pe unde va trece raul, va trai. Peste va fi foarte mult, pentru ca va intra acolo apa aceasta si apele din mare se vor face sanatoase; unde va intra raul acesta, toate vor trai acolo.
10. Langa el vor sta pescarii de la En-Gaddi pana la En-Eglaim si isi vor arunca mrejele. Vor fi pesti de tot soiul, ca cei din Marea cea Mare (Mediterana) si foarte numerosi.
11. Mlastinile lui si lacurile lui, care nu se vor face sanatoase, vor ramane pentru sare.
12. La rau, pe amandoua laturile lui, vor creste tot felul de arbori care dau hrana. Frunzele lor nu se vor vesteji si fructele din ei nu se vor mai ispravi. n fiecare luna se vor coace fructe noi, pentru ca apa pentru ele vine din locul cel sfant; fructele lor se vor intrebuinta ca hrana, iar frunzele la leacuri".
13. Asa zice Domnul Dumnezeu: "Iata hotarele pamantului pe care-l veti imparti ca mostenire celor douasprezece semintii ale lui Israel: Iosif va avea doua parti.
14. Si veti stapani din el toti deopotriva, pentru ca, ridicandu-Mi mana, M-am jurat sa-l dau parintilor vostri, de aceea va fi pamantul acesta mostenirea voastra.
15. Iata care sunt hotarele tarii acesteia: In partea de miazanoapte de la Marea cea Mare, drumul Hetlonului pana la intrarea Hamatului: Tedad,
16. Berot, Sibraim care e intre hotarul Damascului si al Hamatului, Hater-Haticon, spre hotarul Hauranului.
17. Si va fi hotarul de la mare pana la Hatar-Enon in hotarul Damascului, avand la miazanoapte tinutul Hamat. Aceasta este latura de miazanoapte.
18. Hotarul de rasarit sa-l trageti printre Hauran si Damasc, printre Galaad si tara lui Israel, pe Iordan, de la hotarul de miazanoapte pana la marea de rasarit spre Tamar. Aceasta este latura de rasarit.
19. Iar latura de miazazi incepe spre miazazi de la Tamar si merge pana la apele Meriba la Cades, apoi urmeaza cursul raului pana la Marea cea Mare. Aceasta este latura de miazazi.
20. Iar hotarul de la apus este Marea cea Mare, de la hotarul de miazazi pana in dreptul Hamatului, Aceasta este latura de la apus.
21. Si sa va impartiti intre voi tara aceasta, dupa semintiile lui Israel.
22. Si s-o impartiti prin sorti ca mostenire a voastra si a strainilor care vor trai la voi, care au nascut copii intre voi; si ei trebuie sa se socoteasca intre fiii lui Israel deopotriva cu locuitorii bastinasi. Cu voi sa primeasca si ei la sorti mostenirea lor intre semintiile lui Israel.
23.
In care semintie va trai strainul, in aceea i se va da si mostenire", zice Domnul Dumnezeu.
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 281

Voteaza:

Pozitia templului si imprejurimile. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE