Proorocie despre luarea Ierusalimului.

1. Fost-a iarasi cuvantul Domnului catre mine si mi-a zis:
2. "Fiul omului, intoarce-ti fata spre Ierusalim si vorbeste impotriva locasului lor cel sfant si prooroceste impotriva tarii lui Israel.
3. Si zi pamantului lui Israel: Asa graieste Domnul Dumnezeu: Iata, Eu sunt asupra ta si-Mi voi trage sabia din teaca ei si voi starpi din tine pe cel drept si pe cel necredincios.

4. Si ca sa pierd din tine pe cel drept si pe cel necredincios, sabia Mea va iesi din teaca sa spre a lovi tot trupul de la miazazi pana la miazanoapte.
5. Atunci va cunoaste tot trupul ca Eu, Domnul, Mi-am scos sabia din teaca ei si nu se va mai intoarce.
6. Tu, fiul omului, suspina atat incat sa se franga salele tale, suspina cu amaraciune inaintea ochilor lor.
7. Iar cand iti vor zice: "Pentru ce suspini?" Spune-le: Pentru vestea ce vine. si toata inima se va tulbura, toate mainile vor slabi si toti genunchii vor tremura ca frunza. Iat-o vine si este aproape, zice Domnul Dumnezeu.
8. Si a mai fost cuvantul Domnului catre mine si mi-a zis:
9. "Fiul omului, prooroceste si zi: Asa graieste Domnul Dumnezeu: "Sabia este ascutita si otelita.
10. E ascutita ca sa junghie mai mult; e otelita ca sa scanteieze ca fulgerul. Ne vom bucura, oare, ca sabia fiului meu dispretuieste tot lemnul?
11. Eu am dat-o la otelit, ca sa se ia in mana, si acum aceasta sabie e ascutita si otelita, gata sa fie data in mana ucigatorului.
12. Fiul omului, suspina si te vaita, ca ea e trasa asupra poporului Meu, asupra tuturor capeteniilor lui Israel; acestia vor fi dati sub sabie cu poporul Meu, de aceea loveste-te cu mainile peste coapse,
13. Caci ea e si incercata acum; si ce este de mirare daca ea va nesocoti si sceptrul? Nici acesta nu va ramane, zice Domnul Dumnezeu.
14. Dar tu, fiul omului, prooroceste si loveste palmele una de alta si loviturile sabiei se vor indoi si se vor intrei; aceasta este sabia macelului, sabia cumplitului macel, sabia care trebuie sa-i urmareasca,
15. Pentru a arunca groaza in inimi si a inmulti jertfele tot mai mult. Vai! La toate portile lor voi pune sabie grozava si ascutita spre junghiere, care scanteiaza ca fulgerul.
16. Sabie, pregateste-te! Ia-o la dreapta si apuca la stanga, incotro vrei sa-ti intorci fata ta!
17. Iar Eu voi bate din palme si-Mi voi potoli mania. Eu, Domnul, graiesc acestea".
18. Fost-a cuvantul Domnului catre mine si mi-a zis:
19. "Tu, fiul omului, inchipuieste-ti doua drumuri pe care trebuie sa treaca sabia regelui Babilonului; acestea amandoua trebuie sa plece din aceeasi tara; apoi inchipuieste-ti o mana, inchipuieste-o in cetatea Babilonului, de unde pleaca drumurile.
20. Inchipuieste drumul pe care sabia trebuie sa vina impotriva cetatii Raba, a fiilor lui Amon si impotriva lui Iuda, impotriva Ierusalimului celui intarit,
21. Pentru ca regele Babilonului s-a oprit la o raspantie, unde incep doua drumuri, si sta sa ghiceasca: scutura sagetile, intreaba terafimii si cerceteaza ficatul.
22. Sortul din dreapta are scris pe el: "spre Ierusalim", incat el trebuie sa indrepte berbecii, sa indemne la ucidere si sa scoata strigate de razboi; sa aseze berbecii impotriva portilor, sa ridice valuri si sa faca turnuri de impresurare.
23. Acest sort s-a parut neadevarat in ochii acelora care au facut juraminte mincinoase; dar regele Babilonului, aducandu-si aminte de aceasta necredinta a lor, a hotarat sa ia Ierusalimul.
24. De aceea asa zice Domnul Dumnezeu: De vreme ce voi va aduceti aminte de nelegiuirea voastra, facand ca faradelegile voastre sa fie vadite si scotand la iveala pacatele voastre in toate faptele voastre; de vreme ce voi singuri va aduceti aminte de acestea, veti fi prinsi cu mana.
25. Si tie, capetenie nelegiuita si rea a lui Israel, careia si-a venit ziua acum, cand nelegiuirea ta a ajuns la culme,
26. Asa zice Domnul Dumnezeu: Diadema se va scoate, cununa va fi ridicata, lucrurile se vor schimba; cele smerite se vor inalta si cele inalte se vor smeri;
27. O voi lepada, o voi lepada, o voi lepada si nu va mai fi pana va veni acela caruia se cuvine si o voi da lui.
28. Iar tu, fiul omului, prooroceste si spune: Asa graieste Domnul Dumnezeu despre fiii lui Amon si despre ocara lor. Si le spune: Sabia, sabia este trasa pentru junghiere, este otelita pentru macel, ca sa scanteieze ca fulgerul.
29. In mijlocul acelor vedenii desarte si prezicerilor tale mincinoase, ea te va face sa cazi printre trupurile necredinciosilor, carora le-a venit ziua atunci cand nedreptatea si-a ajuns culmea.
30. O voi intoarce oare in teaca ei? La locul unde ai fost facut, in tara unde te-ai nascut, te voi judeca;
31. Voi varsa asupra ta mania Mea; voi sufla asupra ta focul urgiei Mele si te voi da in mana oamenilor barbari, fauritori ai distrugerii.
32.
Mancare focului vei fi; sangele tau va curge in mijlocul tarii si nici nu se va mai pomeni de tine, ca Eu, Domnul, am spus acestea".
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 196

Voteaza:

Proorocie despre luarea Ierusalimului. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE