Dumnezeu va izbavi pe Israel.

l. Vai de cei ce se coboara in Egipt dupa ajutor si se bizuie pe caii lor si isi pun nadejdea in multimea carelor si in puterea calaretilor, dar nu-si atintesc privirea catre Sfantul lui Israel si nu cauta pe Domnul.
2. Dar El este intelept, El face sa vina nenorocirea si nu Isi ia inapoi cuvintele. El Se ridica impotriva casei celor fara de lege si impotriva ajutorului celor care savarsesc nedreptatea.

3. Egipteanul este om, nu Dumnezeu, caii lui sunt carne si nu duh. Cand Domnul Isi va intinde mana Lui, ocrotitorul se va impiedica si ocrotitul va cadea, iar amandoi impreuna vor pieri.
4. Ca iata ce mi-a grait Domnul: "Precum leul si puiul de leu racnesc asupra prazii si impotriva lor se aduna toata ceata de pastori si nu se infioara de strigatele lor, nici nu se tulbura de multimea lor, tot astfel Domnul Savaot Se va pogori sa se razboiasca pe muntele Sionului si pe colina lui. Si dusmanii se vor risipi toti,
5. Ca pasarile care zboara. Asa Domnul Savaot va ocroti Ierusalimul, il va acoperi, il va mantui, il va cruta, il va libera".
6. Intoarceti-va catre Acela de Care adancul va desparte, copii ai lui Israel!
7. In vremea aceea fiecare din voi veti da la o parte idolii de argint si cei de aur pe care i-aii facut cu mainile voastre cele pacatoase.
8. Si Asiria va cadea in sabie care nu este omeneasca, va fi nimicita nu de sabia unui muritor. Ea o va lua la fuga in fata sabiei, iar tinerii vor fi dusi in robie!
9. De frica intaritura ei va fi nimicita, iar capeteniile vor fugi din jurul steagului, zice Domnul, a Carui vapaie este in Sion si cuptorul in Ierusalim!
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 257

Voteaza:

Dumnezeu va izbavi pe Israel. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE