Profetia despre Cirus. Mantuirea de la Dumnezeu vestita poporului Sau.

1. Asa zice Domnul unsului Sau Cirus, pe care il tine de mana lui cea dreapta, ca sa doboare neamurile inaintea lui si ca sa dezlege cingatorile regilor, sa deschida portile inaintea lui si ca ele sa nu mai fie inchise:
2. "Eu voi merge inaintea ta si drumurile cele muntoase le voi netezi, voi zdrobi portile cele de arama si zavoarele cele de fier le voi sfarama.
3. Si iti voi da tie vistierii ascunse, bogatii ingropate in pamant, ca sa stii ca Eu sunt Domnul Cel Care te-a chemat pe nume, Eu sunt Dumnezeul lui Israel.

4. Pentru sluga Mea Iacov si pentru Israel, alesul Meu, te-am chemat pe nume si un nume de cinste i-am dat fara ca tu sa Ma stii.
5. Eu sunt Domnul si nimeni altul! Afara de Mine nu este Dumnezeu. Eu te-am incins fara ca tu sa Ma cunosti.
6. Ca sa se stie de la rasarit si pana la apus ca nu este nimic afara de Mine! Eu sunt Domnul si nimeni altul!
7. Eu intocmesc lumina si dau chip intunericului, Cel ce salasluieste pacea si restristei ii lasa cale: Eu sunt Domnul Care fac toate acestea.
8. Picurati roua de sus, voi ceruri, si norii sa reverse in ploaie dreptatea! Pamantul sa se deschida si sa odrasleasca mantuirea si dreptatea sa dea mladite laolalta: Eu, Domnul, am zidit toate acestea!
9. Vai de cel ce se cearta cu Ziditorul sau, ciob printre harburile de pamant! Oare lutul zice olarului: "Ce faci tu?" Si lucrul catre mester: "Tu nu esti iscusit!"
10. Vai de cel ce zice catre parinte: "Pentru ce dai nastere?" si femeii: "Pentru ce ai copii?"
11. Asa zice Domnul, Sfantul lui Israel si Ziditorul sau: "Indrazniti voi oare sa Ma intrebati despre cele viitoare si sa dati porunca lucrului mainilor Mele?
12. Eu am facut pamantul si omul de pe el Eu l-am zidit. Eu cu mainile am intins cerurile si la toata ostirea lor Eu ii dau porunca.
13. Eu l-am ridicat intru dreptatea Mea si toate caile lui le voi netezi. El va zidi cetatea Mea si va libera pe robii Mei, fara rascumparare si fara daruri", zice Domnul Savaot.
14. Asa zice Domnul: "Bogatiile Egiptului si castigurile Etiopiei si ale Sabeenilor celor inalti la stat vor trece la tine si ai tai vor fi; in lanturi iti vor sluji tie si vor cadea inaintea ta si rugandu-se tie vor zice: "Numai tu ai un Dumnezeu tare, si nu este alt dumnezeu afara de El.
15. Cu adevarat Tu esti Dumnezeu ascuns, Dumnezeul lui Israel Cel izbavitor!
16. Cei care se aprindeau impotriva Ta vor fi rusinati si umiliti, facatorii de idoli se vor face de ras.
17. Israel va fi izbavit de Domnul cu mantuire vesnica. Voi nu veti fi rusinati, nici umiliti in vecii vecilor!"
18. Ca asa zice Domnul, Care a facut cerurile, Dumnezeu, Care a intocmit pamantul, l-a facut si l-a intarit; si nu in desert l-a facut, ci ca sa fie locuit: "Eu sunt Domnul si nu este altul!"
19. N-am grait acestea intr-ascuns, undeva in vreun colt intunecos al pamantului; si n-am zis fara rost neamului lui Iacov: "Cautati-Ma!" Eu sunt Domnul Cel ce graieste drept si spune adevarul!
20. Adunati-va, veniti, apropiati-va laolalta, cei ramasi cu viata dintre neamuri! Nu isi dau seama de nimic cei ce duc dupa ei un idol de lemn si se inchina unui dumnezeu care nu poate izbavi!
21. Graiti, apropiati-va si sfatuiti-va unul cu altul! Cine a vestit aceasta, cine altadata a dat de stire? Oare nu Eu Domnul? Nu este alt dumnezeu afara de Mine. Dumnezeu drept si izbavitor nu este altul decat Mine!
22. Intoarceti-va catre Mine si veti fi mantuiti, voi cei ce locuiti toate tinuturile cele mai indepartate ale pamantului! Ca Eu sunt Dumnezeu tare si nu este altul!
23. Am jurat pe Mine Insumi! Din gura Mea iese dreptatea si nu-Mi intorc cuvantul; inaintea Mea tot genunchiul se va pleca; pe Mine jura-va toata limba
24. Si va zice: "Numai in Domnul este dreptatea si virtutea! Catre Dansul vor veni si infruntati vor fi cei ce sunt intaratati impotriva Lui.

25. Intru Domnul se vor indrepta si va fi preaslavita toata semintia lui Israel!"
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 898

Voteaza:

Profetia despre Cirus. Mantuirea de la Dumnezeu vestita poporului Sau. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE