Proorocie pentru Ierusalim.

1. Proorocia despre valea vedeniei. Ce ai tu ca tot poporul tau s-a urcat pe acoperisuri,
2. Tu, cetate zgomotoasa, cetate plina de zarva si de chiote de veselie? Ranitii tai nu sunt raniti de sabie si n-au murit in lupta.
3.
Mai-marii tai au fugit laolalta, au fost luati robi nu cu puterea arcului; toti vitejii tai de lupta prinsi au fost cu totii, cand ei fugeau departe.
4. De aceea va zic: "Departati-va de mine si lasati-ma sa plang amar, nu va imbulziti sa ma mangaiati pentru nenorocirea fiicei poporului meu.
5. Ca este o zi de tulburare, de zdrobire, de uluire de la Domnul Dumnezeu Savaot in valea vedeniei, prabusire de zid si tipetele celor ce fug inspre munti!
6. Elamul a luat tolba de sageti, Aramul a incalecat pe cal si Chirul a scos pavaza!
7. Vaile tale marete sunt pline de care si calareti, tabarati la portile tale;
8. Valul va fi ridicat de pe Iuda! Si voi veti privi in ziua aceea gramezile de arme din casa cea din padure.
9. Sparturile zidurilor cetatii lui David sunt fara numar, voi le vedeti. Adunati apele din iazul cel mai de jos,
10. Numarati casele cele din Ierusalim, daramati-le ca sa intariti zidul.
11. Un iaz mai mare faceti intre cele doua ziduri, ca sa strangeti apa din iazul cel mai de demult. Dar voi nu luati aminte la Cel care a facut toate acestea, la Cel care le-a pregatit de demult. Voi nu-L vedeti!
12. Si in ziua aceea ne va indemna Domnul Dumnezeu Savaot sa plangem, sa suspinam, sa ne radem capul si sa ne incingem cu sac.
13. Iata bucuria si veselia, boi taiati si oi junghiate; toti mananca din carne si beau vin: "Sa mancam si sa bem, ca maine vom muri!"
14. Domnul Savaot a descoperit urechilor mele: Acest pacat nu va va fi iertat nici pana la moarte, zice Domnul Dumnezeu Savaot.
15. Impotriva lui Sebna, mai-marele palatului, iata ce spune Domnul Dumnezeu Savaot: "Du-te la acest dregator,
16. Care isi sapa mormant pe un loc inalt, care isi pregateste locas in stanca si zi-i: "Ce ai tu si cine esti tu de-ti sapi aici mormant?
17. Iata ca Domnul te azvarle, dintr-o singura aruncatura, te strange cu o singura strangere.
18. El te infasura si te rostogoleste ca pe un ghem pe un camp intins. Acolo tu vei muri; acolo vor merge carele tale marete, tu, rusinea palatului stapanului tau.
19. El iti va lua slujba ta si te va lipsi de dregatoria ta.
20. Si in ziua aceea voi chema pe sluga mea, pe Eliachim, feciorul lui Hilchia,
21. Si il voi imbraca cu vesmintele tale, il voi incinge cu braul tau si-i voi da in mana dregatoria ta. El va fi tata pentru cei ce locuiesc in Ierusalim si pentru casa lui Iuda.
22. Si ii voi pune pe umeri cheile casei lui David si daca el va deschide, nimeni nu va inchide, si daca el va inchide, nimeni nu va deschide.
23. Si il voi infige ca pe un cui intr-un loc de nadejde si va fi scaun de cinste pentru casa tatalui sau.
24. Pe el se va rezema toata slava casei tatalui sau, fii si nepoti; toate vasele cele mai mici de la cani si pana la marile lighene.

25. In ziua aceea, zice Domnul Savaot, cuiul infipt intr-un loc tare se va slabi; se va smulge si va cadea si povara atarnata de el va fi nimicita, ca asa a grait Domnul!"
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 227

Voteaza:

Proorocie pentru Ierusalim. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE