Puterea lui Dumnezeu si desertaciunea slujirii la idoli.

l. Taceti inaintea Mea, ostroave, si ascultati-Ma; popoarele sa-si improspateze puterea, sa vina mai langa Mine si sa graiasca; apoi sa intram la judecata!
2. Cine a ridicat din Rasarit pe acela pe care biruinta il intampina pas cu pas? Cine i-a dat in stapanire neamuri si i-a supus regi? Cu sabia lui in pulbere ii preface, si cu arcul ii risipeste ca pe pleava cea marunta.
3. El ii urmareste si trece in pace pe cai pe unde n-au mai calcat picioarele lui.

4. Cine a facut aceasta si cine a pus-o la cale? Cel ce dintru inceput cheama neamurile; Eu, Domnul Care sunt cel dintai si voi fi cu cei din urma.
5. Ostroavele Il vad si sunt cuprinse de spaima, marginile pamantului tremura, se apropie, vin, intra la judecata!
6. Fiecare se ajuta unul pe altul si-si zic: "Curaj!"
7. Turnatorul imbarbateaza pe argintar si cel ce bate aurul, pe cel care bate pe nicovala, zicand: "Imbinarea este buna". Si tintuieste idolul in cuie ca sa nu se clatine.
8. Dar tu, Israele, sluga Mea, Iacove, pe care te-am ales, samanta lui Avraam, iubitul Meu!.
9. Pe tine care te-am smuls din cele mai departate margini ale pamantului si te-am chemat din cele mai departate colturi, si ti-am zis: Tu esti robul Meu, pe tine te-am ales si nu te-am lepadat;
10. Nu te teme, ca Eu sunt cu tine, nu privi cu ingrijorare, ca Eu sunt Dumnezeul tau. Eu iti dau tarie si te ocrotesc si dreapta Mea cea tare te va sprijini.
11. Iata ca se vor rusina si de ocara se vor face toti cei ce sunt aprinsi impotriva ta; toti vor fi nimiciti si vor pieri cei ce se fac vrajmasi ai tai!
12. Cauta-vei si nu vei gasi pe cei ce te urasc pe tine si ca o nimica vor fi cei ce vor sa se lupte cu tine.
13. Ca Eu sunt Dumnezeul tau, Eu intaresc dreapta ta si iti zic tie: "Nu te teme, caci Eu sunt ajutorul tau!"
14. Nu-ii fie frica, vierme al lui Iacov, viermisor al lui Israel, Eu sunt ajutorul tau, zice Domnul, Mantuitorul tau si Sfantul lui Israel.
15. Iata voi face din tine o grapa cu dinti, ascutita si noua. Vei merge peste munti si-i vei preface in pulbere si vaile in pleava marunta.
16. Tu le vei vantura, vantul le va lua si vijelia le va risipi. Iar tu te vei bucura intru Domnul si intru Sfantul lui Israel te vei preamari!
17. Cei saraci si lipsiti cauta apa, dar nu o gasesc; limba lor este uscata de sete, Eu, Domnul lor, ii voi auzi; Eu, Dumnezeul lui Israel, nu-i voi parasi!
18. Pe dealuri inalte voi da drumul la rauri si la izvoare in mijlocul vailor, pustiul il voi preface in iaz si pamantul uscat in paraie de apa!
19. Sadi-voi in pustiu: cedri, salcami, mirti si maslini si in lacuri neumblate: chiparosi, platani si ienuperi laolalta,
20. Ca sa vada si sa-si dea seama, sa cerceteze si sa priceapa cu totii ca mana Domnului a facut acestea si ca Sfantul lui Israel le-a zidit!
21. Veniti si va aparati pricina voastra, zice Domnul; apropiati-va cu dovezile voastre, zice regele lui Iacov.
22. Sa se apropie si sa ne spuna mai dinainte ceea ce va fi! Vremea cea straveche, asa cum ne-au dat de stire, cu de-amanuntul o vom cerceta si viitorul pe care-l proorocesc vom vedea ce este.
23. Vesti]i cele ce vor fi in vremile mai de pe urma, ca sa stim ca sunteti dumnezei! Haidem! Bine sau rau, face]i ceva ca sa ne putem incerca puterea!
24. Dar iata ca lucrarea voastra este nimic si nimic sante]i si voi, uraciune este a va alege!
25. De la miazanoapte l-am chemat ca sa vina, de la rasarit l-am chemat pe nume. El a calcat in picioare pe satrapi ca pe noroi, cum calca olarul lutul.
26. Cine l-a descoperit odinioara ca sa-l stim si cu mult inainte ca sa zicem: "Este adevarat?" Dar nimeni n-a descoperit nimic, nimeni n-a vestit nimic si nimeni n-a auzit cuvintele voastre.
27. Eu Cel dintai am zis Sionului: "Iata-i, iata-i!" si Ierusalimului am adus veste noua.
28. Privesc si nu este nimeni; printre ei nu se afla nici un profet.
Eu ii intreb: "De unde vine el?" Dar ei nu raspund nimic!
29. Drept aceea, toti sunt nimic, lucrarile lor desertaciune, idolii lor sunt vanare de vant!
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 251

Voteaza:

Puterea lui Dumnezeu si desertaciunea slujirii la idoli. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE