Fagaduinta binefacerilor dumnezeiesti; proorocie despre chemarea neamurilor.

1. Proorocie. Cuvantul Domnului impotriva tarii Hadrac si catre Damasc, cetatea sa, caci Domnul are ochii Sai asupra oamenilor si asupra tuturor semintiilor lui Israel;
2. De asemenea si catre Hamat, care se invecineaza cu Damascul, catre Tir si catre Sidon, cu toata intelepciunea lor.
3.
Tirul si-a zidit intarituri si a strans argint ca pulberea si aur ca tina de pe ulite.
4. Dar iata ca Domnul il va cuceri si va pravali in mare puterea lui si el va fi mistuit prin foc.
5. Ascalonul va vedea si se va inspaimanta, Gaza va fi cuprinsa de dureri naprasnice si Ecronul la fel, caci nadejdea lui s-a prabusit. Si nu va mai fi rege in Gaza si Ascalonul pustiu va ramane nelocuit.
6. Cel de alt neam va locui in Asdod! Si trufia filisteanului o voi nimici,
7. Si ii voi scoate sangele din gura si uraciunile dintre dintii lui. Va fi si el un rest pentru Dumnezeul nostru si va fi ca o familie in Iuda, iar Ecronul va fi ca Iebusitul.
8. Si Ma voi aseza ca straja imprejurul Casei Mele, ca nimeni dintre cei ce vin si pleaca si ca nici un asupritor sa nu mai vina asupra ei, caci Eu vad acum aceasta cu ochii Mei.
9. Bucura-te foarte, fiica Sionului, veseleste-te, fiica Ierusalimului, caci iata Imparatul tau vine la tine drept si biruitor; smerit si calare pe asin, pe manzul asinei.
10. El va nimici carele din Efraim, caii din Ierusalim si arcul de razboi va fi frant. El va vesti pacea popoarelor si imparatia Lui se va intinde de la o mare pana la cealalta mare si de la Eufrat pana la marginile pamantului.
11. Iar pentru tine, pentru sangele legamantului tau, voi da drumul robilor tai din fantana fara apa.
12. La tine, fiica Sionului, se vor intoarce robii care asteapta. Pentru zilele surghiunului tau, chiar astazi iti vestesc: Iti voi rasplati indoit.
13. Caci am intins pe Iuda ca pe un arc si pe Efraim il pun sageata pe coarda. Si voi atata pe fiii tai, Sioane, impotriva fiilor tai, Iavane (Grecia), si te voi preface in sabie de viteaz.
14. Si Domnul Se va arata deasupra lor si sageata Lui va tasni ca fulgerul si Domnul Dumnezeu va suna din trambita si va inainta in vijelia de la miazazi.
15. Domnul Savaot ii va ocroti si ei vor sfasia si vor calca in picioare pietrele de prastie si vor bea sangele ca pe vin. Si vor fi plini ca o cupa de jertfa, ca si coarnele jertfelnicului.
16. Si in ziua aceea ii va izbavi Domnul Dumnezeul lor; ca pe o turma va paste El pe poporul Sau, si ei vor fi ca niste pietre de diadema, stralucind in tara Sa.

17. Ce fericire si ce belsug va fi atunci! Graul va veseli pe flacaii lui si vinul pe fecioarele lui!
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 250

Voteaza:

Fagaduinta binefacerilor dumnezeiesti; proorocie despre chemarea neamurilor. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE