Sfanta Macrina

Sfanta Macrina Mareste imaginea.

Sfanta Macrina s-a nascut in anul 327 si a fost sora Sfantului Vasile cel Mare si a Sfantului Grigorie de Nyssa. Sfanta Macrina a fost cea mai mare din cei zece copii ai acestei familii.

Sfanta Macrina a fost logodita cu un tanar nobil, care dupa un timp a murit. Cand logodnicul ei a murit, Macrina nu a mai dorit sa se logodeasca cu alt barbat, spunand ca: "Nu este drept ca fecioara logodita o data cu un barbat sa caute dupa aceea iar logodna; chiar si dupa legea firii, trebuie sa fie o singura logodna, asa cum este o singura nastere, si o singura moarte."

Dupa moartea logodnicului ei, Macrina intra in monahism impreuna cu mama sa, Emilia, nevoindu-se in asceza aspra.

Dupa un timp, mama sa Emilia si fratele sau, Sfantul Vasile cel Mare, au trecut la cele vesnice. La noua luni dupa moartea Sfantului Vasile, Sfanta Macrina a fost vizitata de Sfantul Grigorie de Nyssa, care a aflat-o pe patul mortii. Cei doi isi impartasesc amintiri despre Sfantul Vasile, vorbesc despre natura omeneasca, dumnezeiasca iconomie si despre viata de apoi.

Cu putin inainte de ceasul iesirii sufletului ei, Macrina s-a rugat Domnului astfel: "Stapane Atotputernice Doamne, Carele dai odihna trupurilor noastre prin somnul mortii pentru o vreme, Tu iara le vei scula pre ele la buciumul cel de apoi. Iarta-mi mie pacatele mele, Stapane Doamne lisuse Hristoase, si da-mi mie cu suflet curat sa ies inaintea Ta din acest trup stricacios, daruieste-mi mie ca sufletul meu fara de pacat sa se inalte, ca tamaia inaintea Ta." Dupa aceea s-a insemnat cu semnul Sfintei Cruci pe frunte, ochi, fata si inima, si si-a dat sufletul.

Citeste mai multe informatii despre Viata Sfintei Macrina

Tot in aceasta zi, facem pomenirea:
- Sfantului Cuvios Die, facatorul de minuni;
- A patru Sfinti Sihastri;
- A Sfantului Teodor, arhiepiscopul Edesei;
- Aflarea moastelor Sfantului Cuvios Serafim de Sarov.

Maine, facem pomenirea Sfantului Proroc Ilie.

Calendar Ortodox

Pe aceeaşi temă

19 Iulie 2019

Vizualizari: 38958

Voteaza:

Sfanta Macrina 5.00 / 5 din 2 voturi. 2 review utilizatori.

Cuvinte cheie:

Sfanta Macrina

Comentarii (2)

  • Angelica NituPostat la 2011-07-20 12:25

    O sfanta nascuta intr-o familie de Sfinti care au lasat Bisericii si lumii o opera teologica impresionanta! "Sfanta Macrina, roaga-te lui Dumnezeu pentru noi!"

  • II CPostat la 2011-07-19 10:01

    Sf.Macrina roag-te lui Hristos Dumnezeu pentru noi!

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE

Afiseaza Calendarul Ortodox