Sfantul Sisoe cel Mare

Sfantul Sisoe cel Mare Mareste imaginea.

Sfantul Sisoe cel Mare a fost ucenicul Sfantului Antonie cel Mare. A primit de la Dumnezeu puterea de a vindeca bolnavii, a scoate duhurile rele si a invia mortii. Sfantul Sisoe s-a nevoit in pustia Egiptului vreme de 72 de ani. Cuviosul Sisoe postea atat de mult, incat ajungea sa nu manance nimic timp de mai multe zile.

Intr-una din zile, un om se indrepta cu fiul sau spre chilia Sfantului Sisoe pentru a lua binecuvantare. Pe drum, copilul muri, insa tatal, fara a se tulbura si-a continuat drumul pana la batranul Sisoe. A intrat in chilia acestuia cu fiul sau in brate. A cazut la pamant pentru a fi binecuvantat. Dupa acest gest, tatal s-a ridicat, lasandu-l pe copil la picioarele Sfantului Sisoe.

Batranul, necunoscand ca fiul acestuia este mort, i-a spus:

- Ridica-te si du-te afara!

Dupa ce a rostit aceste cuvinte, copilul s-a ridicat si a iesit. In urma acestei minuni, tatal i-a spus Cuviosului Sisoe cele petrecute cu fiul sau, iar batranul i-a spus sa nu vesteasca nimanui despre cele petrecute pana la moartea sa.

Cuviosul Sisoe a trecut la cele vesnice in anul 429.

Un frate l-a intrebat pe avva Sisoe: „Daca suntem intr-o calatorie si calauza ne rataceste, trebuie sa-i atragem luarea-aminte?“. Batranul zice: „Nu“. Fratele intreaba: „Sa-l lasam atunci sa ne rataceasca?“. Batranul zice: „Dar ce sa faceti, sa luati un ciomag si sa-l bateti? Eu am cunoscut cativa frati care calatoreau sprin pustiut si calauza lor i-a ratacit, noaptea. Erau doisprezece si toti stiau ca s-au ratacit si fiecare se lupta cu sine, ca sa nu spuna. Cand s-a facut ziua, calauza si-a dat seama ca au gresit drumul si le-a zis: «Iertati-ma, ne-am ratacit». Toti i-au zis: «Stiam, dar am tacut». El a fost uluit si le-a zis: «Fratii se stapanesc pana la moarte, ca sa nu vorbeasca». Si L-a slavit pe Dumnezeu. Bucata de drum pe care o ratacisera era de douasprezece mile“.

Troparul Sfântului Cuvios Sisoe cel Mare

Glasul 1

Locuitor pustiului şi înger în trup şi de minuni făcător te-ai arătat, purtătorule de Dumnezeu, părintele nostru Sisoe; cu postul, cu privegherea, cu rugăciunea, cereşti daruri luând, vindeci pe cei bolnavi şi sufletele celor ce aleargă la tine cu credinţă. Slavă Celui Ce ţi-a dat ţie putere; slavă Celui Ce te-a încununat pe tine; Slavă Celui Ce lucrează prin tine tuturor tămăduiri.

Condacul Sfântului Cuvios Sisoe cel Mare

Glasul 4

Arătatu-Te-ai astăzi...

Sihăstrind, înger pe pământ te-ai arătat, luminând, cuvioase, gândurile credincioşilor cu dumnezeieşti semne totdeauna. Pentru aceasta, pe tine, Sfinte Sisoe, cu credinţă te cinstim.

Citeste si: Sfantul Sisoe, la mormantul lui Alexandru cel Mare

Tot astazi, facem pomenirea:
- Sfintei Mucenite Lucia, fecioara, si a lui Rix, vicarul;
- Sfintilor 24 de mucenici care impreuna cu Lucia si cu Rix au marturisit pe Hristos;
- Sfintitului Mucenic Astie, episcopul Dirahiei;
- Sfintilor Arhip si Filimon;
- Sfintilor Mucenici Apolonie, Alexandrion, Epimah si Onisim.

Maine, facem pomenirea Sfintei Mucenite Chiriachi.

Sursa: CrestinOrtodox.ro

Sfantul Sisoe cel Mare AUDIO

Calendar Ortodox

06 Iulie 2017

Vizualizari: 54615

Voteaza:

Sfantul Sisoe cel Mare 5.00 / 5 din 5 voturi. 3 review utilizatori.

Cuvinte cheie:

Sfantul Sisoe cel Mare

Comentarii (3)

  • Marin GrueaPostat la 2017-07-06 19:09

    Sfinte Sisoie cel Mare roagate pentru mine pacatosul,la Sfanta Treime caci stiu ca poti cere in rugaciune, miluirea mea si a celor dragi mie, dusmanilor mei sa te rogi pentru toti sa fim mai buni si sa putem lua calea pocaintei DOAMNE AJUTA!

  • simona turkPostat la 2015-07-06 11:37

    Sfinte Sisoe cel Mare roaga ce Atotputernicul Dumnezeu sa ne vindece si pe noi pacatosii de ale noastre neputinte sufletesti si trupesti!

  • Mihaela NistorPostat la 2011-07-06 07:56

    Se cutremura carnea pe mine cand citesc din vietile Sfintilor Parinti.Sfinte Sisoe roaga-te si pentru mine pacatoasa si familia mea. Roaga-te si pentru cei ce ma iubesc si pentru cei ce ma urasc. Amin.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE

Afiseaza Calendarul Ortodox