Biserici, Scoli, Spitale - Manipulari militant-ateiste

Biserici, Scoli, Spitale - Manipulari militant-ateiste Mareste imaginea.

De ceva vreme, in spatiul public umbla o idee care doreste a bate obrazul...nu-mi dau seama prea bine cui anume (sau poate saua. . sa priceapa. . . cine oare?) dar care suna, in mare, cam asa:

In Romania, exista 18300 biserici si doar 4700 de scoli si 425 de spitale.

Adica, asta ar fi de rau pentru Biserica si eventual, pentru credinciosi.

In opinia mea,datele respective sunt folosite tendentios sau manipulator. Si iata de ce.

1.Lacasurile de cult sunt destinate tuturor categoriilor de varsta, nu doar copiilor sau bolnavilor. Fereasca Dumnezeu ca sa ajungem la un astfel de grad al ateismului, ca la biserica sa vina numai copii sau bolnavi.

2.Desi par multe,cum se face ca bisericile sunt mereu neincapatoare? Subversiv,imediat dupa 1989 ateii se temeau ca vor ramane bisericile goale. Acum,tot subversiv,spun ca sunt deranjati de difuzoarele care ofera slujba celor ce raman pe afara din lipsa. Deci nu putem vorbi de spatiu nefolosit.

3.Avem de-a face si cu o subversiune statistica. Desi par corecte,datele nu acopera acelasi interval de timp, si nici acelasi grad de ocupare. Bisericile apar in statistici din sec. 11, astfel ca multe sunt obiective de patrimoniu, iar spitalele si scolile din sec 19.

Pe de alta parte, daca tot ne framanta statistica, vom gasi nu multe biserici pot face fata la un numar de 100-150 de persoane, ceea ce nu este cazul scolilor sau spitalelor, adeseori mai incapatoare.

Mai mult, nu cred ca e cazul sa ne punem serios problema banilor de la buget fie si numai statistic O simpla comparatie ar arata unde se duc de fapt banii nostri. Si cred ca multi dintre noi o stim.

In concluzie, invarteala statistica la care ne-am referit nu este decat o alta zvarcolire a ateismului zis militant din Romania, care fabrica argumente, unul dupa altul, din ce in ce mai lipsite de logica.

Pr. Eugen Tanasescu
Director Media
Arhiepiscopia Tomisului
 

02 Aprilie 2012

Vizualizari: 2411

Voteaza:

Biserici, Scoli, Spitale - Manipulari militant-ateiste 5.00 / 5 din 1 voturi. 1 review utilizatori.

Comentarii (1)

  • FULEA DanPostat la 2011-05-07 22:25

    Acest atac ateist ar trebui contracarat mai solid si mai complet. Argumente sunt si trebuie abordate documentat si de de ce nu si logic. Danful

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE