Icoana Maicii Domnului Bogolubskaia

Icoana Maicii Domnului Bogolubskaia Mareste imaginea.

Icoana Maicii Domnului „Bogolubskaia” este o icoana facatoare de minuni. A fost realizata in anul 1157, ca urmare a descoperirii Maicii Domnului printului Andrei Georgievici Bogolubskii. Potrivit Traditiei, printul ridica zilnic rugaciuni inaintea icoanei Maicii Domnului de la manastirea Mezihirski din Visgorod. In anul 1155 este nevoit sa plece de la Visgorod la Suzdal. Ia cu sine si icoana Maicii Domnului.

In apropiere de orasul Vladimir, caii se opresc din drum. Preotul care il insotea pe print inalta rugaciuni si in urma acestora, printul a avut parte de o descoperire dumnezeiasca. Maica Domnului ii porunceste acestuia sa ridice o biserica pe locul in care a avut loc minunea revelatiei si sa aseze icoana sa in orasul Vladimir. Apoi ridica mana spre cer si apare Mantuitorul binecuvantandu-l.

Printul a cerut unui iconograf pictarea unei noi Icoane care sa redea descoperirea. Astfel, in icoana Maicii Domnului Bogolubskii, Fecioara Maria este reprezentata asa cum i se aratase printului, fiind insotita de Sfintii Zosima si Savatie de Solovki. In icoana este zugravit si printul, in stare de rugaciune. Aceasta icoana a fost asezata in biserica ridicata de acesta, in vreme ce Icoana din Visgorod a fost dusa in catedrala Adormirii Maicii Domnului, din orasul Vladimir.

In anul 1771 s-a stabilit ca 18 iunie sa fie ziua de praznuire a acestei noi icoane pictata, ca semn de multumire pentru scaparea orasului Vladimir de ciuma. Icoana a fost numita dupa numele printului, "Bogoliubsky" - iubitorul de Dumnezeu.

.
Pe aceeaşi temă

18 Iunie 2015

Vizualizari: 6235

Voteaza:

Icoana Maicii Domnului Bogolubskaia 5.00 / 5 din 1 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE