Boala trebuie cautata la radacina

Un copacel a fost sadit de tatal unui baiat. Copilul tinea la copac ca la un frate si-i purta de grija. Copacelul insa se imbolnavi si i se veatejeau tot mai mult frunzele. Baiatul era foarte amarat din pricina aceasta si in fiecare zi ii smulgea frunzele vestede si-l stropea la radacina cu apa proaspata. Intr-o zi, copacelul si-a plecat varful spre baiat si i-a zis:

- Boala mea sta in radacinile mele.

De aceea, daca vrei sa ma lecuiesti, sa ma cauti la radacina. Cat despre frunzele mele, ele vor inverzi apoi singure. Baiatul a sapat la radacinile copacelului si gasi acolo un cuib de sobolani. Dupa ce a starpit toti sobolanii, copacelul a prins din nou putere si viata.

Cand sufera semenii nostri, nu trebuie sa ne uitam la semnele exterioare ale suferintei. Leacul trebuie cautat la radacini si trebuie starpita pricina raului, iar urmarile pier de la sine.

.

27 Martie 2010

Vizualizari: 9843

Voteaza:

Boala trebuie cautata la radacina 5.00 / 5 din 3 voturi. 3 review utilizatori.

Comentarii (3)

  • ARUXANDEI PETRONELPostat la 2012-04-11 08:52

    FRUMOASA SI INTELEAPTA PILDA ASA AR TREBUI SA FACA SI DOCTORII NOSTRI BINEINTELES SI CU VOINTA NOASTRA PENTRU CA MULTI ZIC PRECUM DOCTORII SI FAC... DOAMNE AJUTA

  • Calin BPostat la 2010-03-28 18:58

    Frumoasa pilda.

  • Ghiurcuta Alexandru FlorinPostat la 2010-03-28 18:40

    Fiti Binecuvantati De Domnul Dumnezeul nostru al tuturor, pentru Invataturile si pildele cele mai intelepte si minunate. Fie ca Bunul Dumnezeu sa ne dea ajutorul de cuviinta pentru fiecare dintre noi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE