Razbunarea celui sarac

Un sarac s-a dus la un bogat si i-a cerut de pomana. Cel bogat nu i-a dat nimic, ba mai mult, i-a zis:

- Pleaca de aici.

Saracul insa nu s-a clintit din loc. Atunci bogatul s-a suparat, a luat o piatra si a azvarlit-o in omul sarac. Acesta o luat-o de jos, a pus-o in buzunar zicandu-si in sine:

- Am sa pastrez aceasta piatra pana ce voi avea prilejul sa i-o arunc in cap.

Un astfel de prilej s-a ivit curand, cand bogatul a savarsit o fapta rea, i-a fost confiscata toata averea si fost intemnitat.

Saracul s-a apropiat de dansul, a scos piatra din buzunar, s-a pregatit sa i-o arunce in cap, dar, gandindu-se putin, a zis:

- In zadar am purtat piatra pana acuma. Pe cand omul acesta era puternic si bogat, ma temeam de dansul; acum insa il plang si-l compatimesc.

23 Mai 2010

Vizualizari: 8442

Voteaza:

Razbunarea celui sarac 5.00 / 5 din 3 voturi. 4 review utilizatori.

Comentarii (4)

  • ion mirosanuPostat la 2011-02-17 09:18

    Să înduri faptele oamenilor este o însuşire izvorâtă tot din credinţă şi totodată o pildă a Domnului . Am citit această pildă în multe forme şi pot spune doar că alegerea ne aparţine . Pedeapsa în sine şi greşeala faţă de Dumnezeu este că fiind cea de-a treia persoană nu-l poţi judeca nici pe unul nici pe altul , unul fiind pricina iar celălalt învăţarea . Cum să pedepsească Domnul pe vreunul din fii lui . Este greu . Pe unul îl are iar pe celălalt îl vrea înapoi . Pe amândoi îi preţuieşte la fel . Dintre ei se pare că doar unul are însuşiri celălalt trebuie să le descopere . Dar cum ?

  • precup florinPostat la 2011-02-16 21:09

    sigur pilda dumneavoastra,prezentata de dumneavoastra este o pilda cu tilc,...are cumva legatura cu ce s-ar putea intimpla cu actualii guvernanti,in incercarea de a fi...educati cum sa...reactionam cand vor fi dati jos???spun acest lucru deoarece ..prea multe dintre pildele ..de viata ne-au cam dezamagit....noi am vrea totusi ca acestia sa...plateasca asa cum o cer legile....pamantesti...sa lasam ..povestile este totusi vorba de viata noastra..si a celor dragi noua...ma asteptam ca biserica sa fie de partea celor care sufera ...dar m-a dezamagit total....pacat,mare pacat..

  • Scharmuller AnaPostat la 2011-02-16 16:23

    bogatii nu cred saracilor de acea vor saraci si ei nu dupa mult timp

  • liliana-daniela Postat la 2011-02-16 11:07

    Foarte frumoasa plida...Slava Domnului pentru tot ce faceti! "Bogaţii au sărăcit şi au flămânzit, iar cei ce-L caută pe Domnul, nu se vor lipsi de tot binele." Doamne ajuta!

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE