Sfintii si animalele

Doi călugări, auzind lucruri mari despre un pustnic cu care vieţuiseră cândva în aceeaşi mănăstire, au hotărât să meargă la el -şi măcar că sihastrul se ferea de întâlnirile cu oamenii, n-a vrut să se ascundă de prietenii săi, cei vechi, ci a petrecut împreună cu ei trei zile.

A patra zi, când sihastrul îşi lua rămas bun de la cei doi, petrecându-i pe cale, le-a ieşit în întâmpinare o leoaică de o mărime uimitoare. Aceasta şi-a dat seama fără greş care dintre cei trei îi face trebuinţă, a căzut la picioarele sihastrului, după care s-a sculat şi a luat-o înainte, oprindu-se din când în când şi întorcându-şi capul către călugări, lucru din care putea fi pricepută cu uşurinţă dorinţa ei ca sihastrul să o urmeze.

Leoaica i-a dus la peştera sa, unde hrănea cinci pui care crescuseră deja mari, dar erau orbi din naştere. Scoţându-i unul câte unul din peşteră, i-a pus la picioarele sihastrului.

Sfântul a priceput ce îi cere fiara şi, chemând numele lui Hristos, şi-a pus mâinile asupra ochilor închişi ai puilor, care s-au vindecat de orbire îndată.

Cei doi fraţi s-au întors în mănăstire cu roadă duhovnicească îmbelşugată şi au povestit obştii despre minunea dumnezeiască la care fuseseră martori şi despre pilduitoarea credinţă a sfântului.
 

.
Pe aceeaşi temă

13 Aprilie 2016

Vizualizari: 4521

Voteaza:

Sfintii si animalele 5.00 / 5 din 2 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE