Trimite-mi un psihoterapeut care sa Te cunoasca

Trimite-mi un psihoterapeut care sa Te cunoasca Mareste imaginea.

Marginindu-ma la a fi un fals nazireu, ajung mai greu nazarinean. Am nevoie de un psihoterapuet spiritual; voi cauta unul. Constientizez boala in care zac. Vreau sa scap de ea. Sufletul meu e sagetat de aceasta durere. Voi cauta cu staruinta. Doresc sa fiu cu Domnul. Sa staruiesc in rugaciune linistita, in psalmodiere si in alte asemenea chipuri. Astfel ne ghideaza Palama, citat de H. Vlachos. Sa intru in casa mea ca intr''un salas ceresc, plin de puterea sfintitoare a Duhului.

Daca voi regasi autenticitatea Mesajului, Christ va veni la mine si va darui pace launtrica sufletului zbuciumat, va spori credinta si ma va alatura Cerului. Simeon, teologul nou, imi aminteste sa caut un om capabil, care sa ma conduca bine, un psihoterapeut. Fara parinte duhovnicesc, sunt un titanic ce nu poate evita icebergul. Voi socoti cele poruncite de avva ca venind din gura lui Dumnezeu. Ma voi ruga ca Domnul sa imi scoata in cale un calauzitor duhovnicesc potrivit: trimite-mi, Doamne, un om care sa Te cunoasca.

Ma bucur de "Abecedarul credintei". Invat alaturi de Yannaras semnificatiile sufletului. Nu intamplator vladica Bartolomeu traduce "suflet" cu "viata". Ioan Damaschinul vorbeste despre o schimbare a sufletului prin vointa, in virtutea faptului ca acesta este zidit. Isihie Sinaitul spune ca sufletul este simplu si bun, caci asa a fost creat de bunul Stapan. "Luati Duh Sfant!" ne suna noua. Apostolii sunt receptacolele sfinteniei, dar noi nu suntem privati de har.

Sufletul nu poate fi sanatos cata vreme nepatimirea e o himera. Sufletul nu poate fi desavarsit daca nu e tesut cu virtutile. Sufletul nu poate fi curat daca nu iubeste pe Dumnezeu. Sufletul nu poate fi purificat daca nu s-a eliberat de patimi. Sunt chemat sa ma bucur neincetat de dragostea dumnezeiasca.

Marius Matei

Despre autor

Marius Matei Marius Matei

Senior editor
264 articole postate
Publica din 29 Octombrie 2010

Pe aceeaşi temă

11 Aprilie 2014

Vizualizari: 1416

Voteaza:

Trimite-mi un psihoterapeut care sa Te cunoasca 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE