Sarmalute Yalanji

Sarmalute Yalanji Mareste imaginea.
Sarmalute Yalanji 24 Martie 2014

Timp preparare: 15 minute

Timp de gatit: 50 minute

Durata totala: 1 ore 5 minute

Portii: 4


Sarmalute Yalanji sau fara carne. Yalanji in limba turca inseamna fals, in cazul de fata, termenul se refera la faptul ca aceste sarmale se gatesc fara carne.

Ingrediente:
  • ½ frunze de vita de vie
  • 5 fire ceapa verde
  • 2 rosii date prin razatoare
  • 1 ½ ceasca de orez
  • 1 ceapa uscata
  • 1 legatura de izma
  • ulei
  • sare
  • piper
Instructiuni:

Frunzele de vita de vie se oparesc in apa clocotita cu sare. Se scurg si se pun deoparte ca sa se raceasca. Se pregateste umplutura astfel: In putin ulei sotam ceapa impreuna cu orezul, amestecand continuu. Adaugam o rosie si o ceasca de apa. Indata ce orezul absoarbe apa, stingem focul si condimentam cu sare, piper si izma. Punem cate o lingurita de umplutura in fiecare frunza si o invelim. Asezam pe fundul cratitei cateva frunze de vita de vie si deasupra sarmalutele in cerc. Adaugam doua cesti de apa, putin ulei si cea de-a doua rosie. Se acopera cratita cu un capac si se fierb la foc mic pentru 50 minute. Pentru astfel de retete va recomandam "Carte de bucate manastiresti", Editura Sophia

11 Aprilie 2014

Vizualizari: 68194

Voteaza:

Sarmalute Yalanji 5.00 / 5 din 2 voturi. 1 review utilizatori.

Comentarii (1)

  • cornelia paraschivPostat la 2014-08-27 15:42

    Doamne-ajuta! Doresc sa stiu ce inseamna: 4 portii (cate sarmalute)? Har Domnului!

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE

Aboneaza-te la newsletter Retete de post