Musulmanii vor sa adopte ora exacta dupa Mecca


Musulmanii vor sa adopte ora exacta dupa Mecca

 

Clericii musulmani in­ten­­tioneaza sa inlocuiasca Ora meridianului Greenwich (Greenwich Mean Time, GMT), folosita pentru masurarea timpului in diferite fusuri orare, cu ora Mecca. Argumentul pe care il aduc pentru aceasta schimbare este ca "orasul saudit este centrul Pamantului", relateaza BBC Mecca, centrul religiei islamice, este locul spre care isi indreapta fata toti musulmanii in timpul rugaciunilor zilnice.

Cererea de schimbare a reperului pentru stabilirea fusurilor orare a fost exprimata cu prilejul unei conferinte organizate in Qatar sub titlul: "Mecca, Centrul Pamantului, Teorie si Practica". Un geolog a subliniat ca meridianul orasului Mecca, spre deosebire de alte meridiane, "este in perfecta aliniere cu polul nord magnetic".

Acesta a adaugat ca Anglia a impus GMT prin forta, in lume, pe vremea cand Marea Britanie era o mare putere coloniala.

Sheikh Youssef al-Qaradawy, un proeminent cleric musulman, a spus ca "stiinta moderna a adus in sfarsit dovezi ca Mecca este adevaratul centru al Pamantului".

Reuniunea a mai dezbatut introducerea "ceasului Mecca", inventat de un musulman francez. Acele acestuia se rotesc in sens invers fata de cele ale unui ceas obisnuit si se presupune ca ar putea ajuta musulmanii sa determine directia spre Mecca din orice punct al planetei. Reuniunea din Qatar face parte din preocuparile unor comunitati musulmane de a face apel la invataminte din Coran pentru stiinta moderna.

.

23 Aprilie 2008

Vizualizari: 3227

Voteaza:

Musulmanii vor sa adopte ora exacta dupa Mecca 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE