Biserica din Cut implicata in deschiderea unui nou muzeu etnografic in judetul Alba


Marti, 19 decembrie, de la ora 11.00 in localitatea Cut, protopopiatul Sebes, a avut loc deschiderea unui nou muzeu etnografic. La aceasta manifestare au fost prezenti IPS Andrei, domnul Ioan Dumitrel, presedintele Consiliului Judetean Alba precum si alti invitati.


Muzeul a fost amenajat intr-o camera a casei parohiale, aceasta fiind monument istoric datand din cea de-a doua perioada a secolului la XVIII-lea.

 

IPS Andrei va conferentia la Sebes in cadrul manifestarilor "Ziua Cartii".


Ziua de 19 decembrie reprezinta si pentru elevii Scolii Europene "Silviu Carpinisianu" din Sebes redescoperirea minunatei lumi a cartilor. Cu aceasta ocazie la Colegiul Lucian Blaga din Sebes au avut loc o serie de manifestari dedicate Zilei Cartii, astfel de la ora 12.00 copiii au pregatit un concert de colinde, iar de la ora 13.00 IPS Arhiepiscop Andrei a fost prezent in mijlocul elevilor si a profesorilor acestui liceu pentru a sustine o conferinta.


Activitatile de la Scoala europena din Sebes au inceput inca de luna trecuta, fiind organizate vizite la Biblioteca, turul librariilor din oras, concursuri tematice intre clase ale aceluiasi ciclu, realizare de proiecte, desene, afise dupa operele literare citite, procese literare, dezbateri si expozitii de carte, etc.

 

 

.

20 Decembrie 2006

Vizualizari: 2804

Voteaza:

Biserica din Cut implicata in deschiderea unui nou muzeu etnografic in judetul Alba 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE