Compatibilitatea europeana a ortodoxiei - prima dezbatere publica a proiectului de informate europeana: Acasa, in Europa

 

Marti, 20 martie 2007, la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Alba Iulia se va desfasura prima dezbatere publica din cadrul proiectului "Acasa, in Europa!", un proiect de informare europeana si promovare a valorilor ortodoxiei romanesti.


Tema dezbaterii va fi "Compatibilitatea europeana a ortodoxiei" si la ea vor participa 100 de studenti teologi. Moderatorul intalnirii va fi Parintele Conf. Dr. Teofil Tia, secretarul stiintific al Facultatii.

Dezbaterea se va desfasura intre orele 10.00-12.00 in Aula Mica "Mitropolit Simion Stefan" a Facultatii de Teologiei.


Intalnirea va debuta cu un pre-test prin care se vor sonda cunostintele studentilor teologi despre valorile europene. Apoi va urma o scurta auditie despre "Misiunea crestinului ortodox intr-o Europa des-crestinata", pe fundalul imnului UE si vizionarea unei aplicatii in Power-Poit care va cuprinde o analiza detaliata a valorilor si simbolurilor europene. Va urma apoi dezbaterea propriu-zisa pe tema: "Compatibilitatea europeana a ortodoxiei" si la final va fi un test de evaluare a intalnirii. Toti cei prezenti vor primi cate o brosura, realizata de Parintele Teofil Tia, cu titlul: "Pastorala intr-o Europa des-crestinata".


Moderatorul acestei primei dezbateri publice din cadrul Proiectului"Acasa, in Europa!", Parintele Teofil Tia, ne-a declarat ca scopul principal al dezbaterii este acela ca, in special studentii din anul terminal de la teologie, sa fie familiarizata cu valorile europene, apoi sa constientizeze o data in plus faptul ca Europa de astazi este construita tot pe valori crestine, insa secularizate, valori care toate au si un corespondent in lumea bisericeasca.

Va reamintim faptul ca proiectul "Acasa, in Europa!" este un program de informare europeana si promovare a valorilor ortodoxiei romanesti, finantat de delegatia Comisiei Europene in cadrul programului Fondul Europa. Proiectul este implementat de Asociatia Filantropia Ortodoxa Aba Iulia in parteneriat cu Arhiepiscopia Ortodoxa Romana de Alba Iulia si Universitatea "1 Decembrie 1918" Alba Iulia. A fost lansat la 15 ianuarie 2007.

Proiectul se adreseaza in special preotilor si cadrelor didactice din 10 comunitati rurale izolate din judetul Alba - Almasu Mare, Valea Lunga, Vama Seaca, Cib, Capalna, Tarsa, Bucerdea Granoasa, Posaga de Sus, Izvorul Ampoiului, Rosia de Secas -, dar si studentilor teologi din anul terminal. Scopul proiectului este promovarea informatiei europene adaptate nevoilor normative si resimtite de catre localnici pentru a stimula utilizarea acesteia in aplicatii concrete.

Grupurile tinta ale proiectului sunt: 10 preoti parohi din comunitati rurale izolate, 10 cadre didactice din aceleasi comunitati si 100 de studenti la Facultatea de Teologie Pastorala a "Universitatii 1 Decembrie 1918" Alba Iulia.

La aceasta prima dezbatere publica vor participa alaturi de studenti reprezentati ai Asociatiei Filantropia Ortodoxa Alba Iulia,precum si din parte finantatorului-Fondul Europa, in persona domnului Dan Barna, expert UE.

 

 

.

20 Martie 2007

Vizualizari: 2531

Voteaza:

Compatibilitatea europeana a ortodoxiei - prima dezbatere publica a proiectului de informate europeana: Acasa, in Europa 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE