Dialog si toleranta pentru Europa Unita


"Dialog si toleranta pentru Europa Unita" - a treia dezbatere publica a proiectului de informate europeana: "Acasa, in Europa!"

Marti, 17 aprilie 2007, la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Alba Iulia s-a desfasurat cea de-a treia dezbatere publica din cadrul proiectului "Acasa, in Europa!", un proiect de informare europeana si promovare a valorilor ortodoxiei romanesti.

Tema dezbaterii a fost "Dialog si toleranta pentru Europa Unita" si la ea au participat 70 de studenti teologi. Moderatorul intalnirii a fost Parintele Lect. Dr. Dumitru Vanca.

Dezbaterea s-a desfasurat intre orele 08.00 - 10.00 in Aula Mica "Mitropolit Simion Stefan" a Facultatii de Teologiei.

Prima dezbatere publica cu studentii a avut loc in urma cu o luna de zile, la 20 martie 2007 si a avut tema: "Compatibilitatea europeana a Ortodoxiei" moderator fiind parintele Conf. Dr. Teofil Tia. Cea de-a doua dezbatere publica si prima dintr-o localitate, s-a desfasurat in ziua praznicului Bunei Vestiri la Almasu Mare, unde s-a deschis si primul punct de informare europeana prin care preotul din localitate impreuna cu un profesor ii pot deja informa pe consateni lor despre realitatile din UE si despre integrarea Romanie, prin accesul la informatie europeana, direct prin internet. Acesta este primul punct de informare europeana deschis prin intermediul unui proiect in care s-a implicat Biserica Ortodoxa.

Va reamintim faptul ca proiectul "Acasa, in Europa!" este un program de informare europeana si promovare a valorilor ortodoxiei romanesti, finantat de delegatia Comisiei Europene in cadrul programului Fondul Europa. Proiectul este implementat de Asociatia Filantropia Ortodoxa Aba Iulia in parteneriat cu Arhiepiscopia Ortodoxa Romana de Alba Iulia si Universitatea "1 Decembrie 1918" Alba Iulia, prin Facultatea de Teologie Ortodoxa. Proiectul a fost lansat la 15 ianuarie 2007. El se adreseaza in special preotilor si cadrelor didactice din 10 comunitati rurale izolate din judetul Alba - Almasu Mare, Valea Lunga, Vama Seaca, Cib, Capalna, Tarsa, Bucerdea Granoasa, Posaga de Sus, Izvorul Ampoiului, Rosia de Secas -, dar si studentilor teologi din anul terminal. Scopul proiectului este promovarea informatiei europene adaptate nevoilor normative si resimtite de catre localnici pentru a stimula utilizarea acesteia in aplicatii concrete.

Grupurile tinta ale proiectului sunt: 10 preoti parohi din comunitati rurale izolate, 10 cadre didactice din aceleasi comunitati si 100 de studenti la Facultatea de Teologie Pastorala a Universitatii "1 Decembrie 1918" Alba Iulia.

 

 

.

18 Aprilie 2007

Vizualizari: 2324

Voteaza:

Dialog si toleranta pentru Europa Unita 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE