Drama Europei fara Hristos

 

Directorul Centrului de Studii despre Noile Religii (CESNUR), Massimo Introvinge a publicat recent cartea "Il Dramma dell`Europa Senza Cristo. Il Relativismo Europeo nello Scontro delle Civilta" (Drama Europei fara Hristos. Relativismul european in ciocnirea civilizatiilor). Celebrul autor al celor peste 30 de carti despre minoritatile religioase, trateaza in carte sa pe lnga "teama de Hristos" a Europei si despre problemele morale cu care se confrunta continental nostru.

 

Faptul ca nu se nasc copii reprezinta nu doar o problema economica ci si morala si religioasa, si este semnul unei teribile crize a sperantei.

Fara speranta o civilizatie moare. Criza morala este confirmata in plus de practicile si legislatiile privitoare la casatoria si adoptia cuplurilor homosexuale, de eutanasia din Olanda si de experimentele cu embrioni. In fine, exista o criza a institutiilor europene care nu reusesc in general sa cada de acord si sa vorbeasca cu o singura voce. Cand totusi reusesc, o fac pe probleme neimportante, sau, mai rau, ca sa impuna tarilor ce nu doresc o viziune morala relativista asupra unor teme precum avortul, bioetica si uniunile homosexuale.

.

23 August 2006

Vizualizari: 1937

Voteaza:

Drama Europei fara Hristos 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE