IPS Andrei va sluji Sfanta Liturghie la hramul manastirii de la Ponor

Luni, 9 noiembrie 2009, IPS Andrei va sluji Sfanta Liturghie la manastirea din Ponor, unde este staret Parintele Irineu Curtescu, manastire care isi praznuieste hramul – Sfantul ierarh Nectarie Taumaturgul. Ierarhul nostru va fi insotit de parintele Andrei Barbu, exarhul manastirilor si de Parintele Zoica Iosif, consilier cultural la Centrul Eparhial.

Manastirea de la Ponor are o obste de 10 calugari, biserica ce urmeaza a se ridica va avea hramul Inaltarea Domnului. In prezent manastirea are un paraclis cu hramul Sfantul Ierarh Nectarie din Eghina.

Parintele Irineu, staretul de la Ponor, a fost monah la manastirea Sihastria si ucenic al Parintelui Paisie Olaru de la Sihla.

Dupa 1990 a vietuit mai multi ani la Sfantul Munte Athos, iar la intoarcerea in tara a intrat in obstea Manastirii de la Antim din Bucuresti, fiind un ucenic al Parintelui Sofian Boghiu. In urma cu doi ani a primit binecuvantarea IPS Andrei de a infiinta o noua manastire la Ponor, manastire care va avea doua hramuri: Inaltarea Domnului si Sfantul Ierarh Nectarie.

Sursa: Radio Reintregirea

.

09 Noiembrie 2009

Vizualizari: 662

Voteaza:

IPS Andrei va sluji Sfanta Liturghie la hramul manastirii de la Ponor 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE