IPS Eftimie - Arhiepiscopul Romanului isi serbeaza astazi ziua numelui

IPS Eftimie - Arhiepiscopul Romanului isi serbeaza astazi ziua numelui Mareste imaginea.

Biserica Ortodoxa praznuieste astazi pe Cuviosul Eftimie cel Mare, nume de calugarie ce il poarta si Inaltpreasfintitul Eftimie - Arhiepiscopul Romanului. Intrat la varsta de 20 de ani in Manastirea Slatina, judetul Suceava, Preasfintitul Eftimie parcurge treapta cu treapta urcusul vietii monahale in paralel cu desavarsirea studiilor teologice, avandu-l coleg de seminar pe vrednicul de pomenire Patriarh al Romaniei, Parintele Teoctist Arapasu.

Ierodiacon la Manastirea Ciolanu (judetul Buzau), Staret la Manastirea Bistrita - Neamt pentru aproape 17 ani, Exarh al Episcopiei Romanului si Husilor, Staret la Manastirea „Sfantul Ioan cel Nou” de la Suceava sunt cateva exemple din bogata sa activitate duhovniceasca si administrativa pe taram monahal.

Anul 1971 a insemnat pentru Arhimandritul de atunci Eftimie Luca, pasirea pe cea mai inalta treapta a slujirii preotesti, mai intai ca Arhiereu-vicar al Episcopiei Romanului si Husilor si apoi Episcop titular de la 1 ianuarie 1978 dupa retragerea din scaun a Prea Sfintitului Episcop Partenie Ciopron. Revarsandu-si in permanenta frumusetea sa interioara in exterior si cu o experienta dobandita in cei 40 de ani in care a ocupat diferite functii bisericesti, Preasfintitul Episcop Eftimie isi va dedica din acest moment toata viata Episcopiei Romanului.

Constient de misiunea inalta la care a fost chemat si raspunderea de episcop, Inaltpreasfintitul Episcop Eftimie s-a ostenit si inca se mai osteneste sa fie la inaltimea ei, cautand in permanenta sa se imparta intre activitatea pastorala si cea administrativa. Anul trecut pe 13 septembrie a avut loc ridicarea oficiala in rang a Episcopiei Romanului, la rangul de Arhiepiscopie, cu titulatura de Arhiepiscopia Romanului si Bacaului.

Ii dorim Inaltpreasfintitului Eftimie al Romanului, arhipastorire intru multi ani.

Sursa: Radio Reintregirea
 

.

20 Ianuarie 2011

Vizualizari: 819

Voteaza:

IPS Eftimie - Arhiepiscopul Romanului isi serbeaza astazi ziua numelui 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE