Odovania praznicului Botezului Domnului

Astazi, 14 ianuarie 2009 se incheie praznuirea liturgica a Botezului Domnului. La fel ca si celelalte sarbatori mari si Praznicul Botezului Domnului are o perioada de inainte-praznuire si una de dupa-praznuire. Concret, in slujbele noastre de la biserica din data de 2 ianuarie au inceput rugaciunile si cantarile inchinate acestei sarbatori si ele se vor incheia astazi, zi numita odovania praznicului. In aceasta zi se reia practic intreaga randuiala liturgica din chiar ziua praznicului Botezului Domnului. In total au fost 13 zile de pomenire liturgica a acestei mari sarbatori, cu care se incheie practic ciclul liturgic al Nasterii, Taierii Imprejur si Botezului Domnului.

Urmatorul praznic Imparatesc va fi la 2 februarie cand pomenim Intampinarea Domnului, sarbatoare care isi va incepe praznuirea liturgica la 1 februarie si se va incheia la 9 februarie.

Va reamintim faptul ca din punct de vedere al perioadelor liturgice acum ne aflam in perioada Octoihului, iar din 24 ianuarie (Duminica Vamesului si Fariseului) vom intra in perioada Triodului – un rastimp de 10 saptamani, care cuprinde si Postul cel Mare. Pana atunci insa nu trebuie sa ne luam vacanta duhovniceasca, ci trebuie sa ramanem in trezvie, participand la slujbele Bisericii, spovedindu-ne regulat si impartasindu-ne cat mai des cu Sfintele Taine.

Sursa: Radio Reintregirea

.

14 Ianuarie 2010

Vizualizari: 2247

Voteaza:

Odovania praznicului Botezului Domnului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE