Sfintirea caminelor studentesti din Universitatea 1 decembrie 1918 Alba Iulia

Asociatia Studentilor Crestin Ortodocsi Romani (ASCOR), filiala Alba organizeaza la inceputul lunii noiembrie slujbele de sfintire a Caminelor Studentesti ale Universitatii “1 decembrie 1918” din Alba Iulia.

La fiecare inceput de an universitar, tinerii ascoristi organizeaza acest gen de actiuni in cadrul carora un parinte merge in caminele studentesti pentru a sfinti toate camerele si pentru a-i binecuvanta pe studenti. Sfestania este pentru locuinta ceea ce este spovedania pentru om. Daca prin spovedanie, prin marturisirea pacatelor si dezlegarea acestora de catre preot, omul isi curateste sufletul, isi improspateaza harul primit la botez, tot asa prin stropirea cu apa sfintita si prin rugaciunile speciale ale preotului casa sfintita la inceput se curateste de tot raul datorat fie pacatelor celor ce locuiesc in ea, fie oamenilor rauvoitori sau duhurilor celor rele.

Sfintirea caminelor se include intr-un ciclu mai amplu de actiuni pentru studenti, ce urmeaza a fi puse in practica si continuate in viitorul apropiat.

Slujbele de sfintire au loc dupa cum urmeaza : in data de 3 noiembrie – caminul nr. 3, 5 noiembrie – caminul nr. 4, ora 20.00. In data de 10 noiembrie – caminul nr. 2 si 11 noiembrie – caminul nr. 1, ora 20,30 Slujbele vor fi oficiate oficiate de Pr. Niculita Pascu, Protopop de Alba Iulia, Pr. Vanca Dumitru, Conferentiar la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Alba Iulia si Pr. Ilarie Moldovan, Duhovnicul Facultatii de Teologie.

Sursa: Biroul de Presa A.S.C.O.R Alba Iulia

06 Noiembrie 2009

Vizualizari: 739

Voteaza:

Sfintirea caminelor studentesti din Universitatea 1 decembrie 1918 Alba Iulia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE