Slujba de Priveghere la Biserica Memoriala Mihai Viteazul din Alba Iulia


Vineri, 16 februarie 2007, de la ora 20.00, la Biserica Memoriala Mihai Viteazul din Alba Iulia va avea loc o slujba de Priveghere in cinstea cuviosilor asceti, pe care Biserica ii pomeneste in aceasta sambata de dinaintea Postului Mare. Slujba va cuprinde Vecernia, Utrenia si Sfanta Liturghie, si se va termina la ora 1.00 noaptea. Raspunsurile de la strana vor fi date de Corul "Sfantul Roman Melodul" din Cluj Napoca si de Grupul Psaltic "Lumina lina" din Alba Iulia.


In timpul laudelor de la Utrenie se vor scoate spre inchinare sfintele moaste.


Va reamintim ca Biserica Memoriala Mihai Viteazul din Alba Iulia, din luna octombrie a anului trecut (2006), a primit din Sfantul Munte Athos particele din moastele Sfantului Siluan Athonitul, ale pruncilor ucisi de Irod si ale Cuviosului Trifon Romanul si ca a fost sfintita la 26 noiembrie 2006, cand a primit ca al doilea hram pe Cuviosul Siluan Athonitul, un sfant al veacului XX, cinstit saptamanal prin slujba Paraclisului oficiat in fiecare zi de vineri seara de la ora 17.00.


Cele doua grupuri psaltice care vor canta la aceasta slujba a privegherii de vineri seara au editat pana in prezent mai multe CD-uri: Grupul "Sfantul Roman Melodul" a editat un CD cu Liturghia Darurilor mai inainte sfintite, un CD cu cantari la Praznicul Nasterii Domnului si unul cu colinde si cantari ale Craciunului, iar grupul "Lumina lina" a editat anul trecut CD-ul cu Paraclisul Sfantului Siluan.

 

 

.

15 Februarie 2007

Vizualizari: 2682

Voteaza:

Slujba de Priveghere la Biserica Memoriala Mihai Viteazul din Alba Iulia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE