Tabara de creatie la Manastirea Dervent

 

Comunicat de presa

 

La manastirea Dervent Tabara de creatie "Dunarea si Dobrogea Crestina"

 

A doua editie a Taberei de creatie si arta crestina a debutat la manastirea Dervent, jud. Constanta. Intitulata sugestiv"Dunarea si Dobrogea crestina", manifestarea reuneste artisti din patru dintre filialele Uniunii Artistilor Plastici, alaturi de reprezentanti din Germania, Franta si Bulgaria.

 

Tabara se deruleaza pe parcursul a 3 saptamani, timp in care cei 25 de participanti vor realiza lucrari de inspiratie crestina, fiind convinsi ca manastirea Dervent este cel mai potrivit loc in care pot crea. Blocuri de piatra au fost aduse din carierele din zona inca de saptamana trecuta pentru a putea fi folosite de sculptori celebri precum: Alexandru Paraschiv, Doru Dragusin, Nicolae Istrate, Bolea Aurelian, Breza Bogdan, Iepure Mircea, Breza Mara, Budes Eugen.

De asemenea pictorii: Anton Nina, Diana Braescu, Costea Gelu, Kustosz Noemi alaturi de graficianul Roman Kissiov isi vor expune tablourile ce urmeaza a fi vernisate la sfarsitul taberei de creatie"Dunarea si Dobrogea crestina", in ziua de 31 iulie 2007,  la ora 13. 00.

 

Manifestarea este organizata de Arhiepiscopia Tomisului in colaborare cu Muzeul Dunarii de Jos - Calarasi. (Relatii: 0722/442471 Arhimandrit Andrei Tudor, Vicar al Arhiepiscopiei Tomisului si staret al manastirii Dervent)

 

Biroul de Comunicare si Relatii Mass-media - Arhiepiscopia Tomisului

 

 

 

 

 

 

 

.

16 Iulie 2007

Vizualizari: 1830

Voteaza:

Tabara de creatie la Manastirea Dervent 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE