Intrunirea profesorilor de studii biblice


Universitatea "Ovidius" - Constanta

Facultatea de Teologie Ortodoxa

Intrunirea profesorilor de studii biblice

Constanta 2007

 

Concluzii finale

Urmare a hotararii Congresului Facultatilor de Teologie Ortodoxa care s-a desfasurat la manastirea Sambata de Sus in septembrie 2005, precum si la initiativa Facultatii de Teologie Ortodoxa din cadrul Universitatii "Ovidius", Constanta, ieri, 24 ianuarie 2007, a avut loc la sediul Arhiepiscopiei Tomisului, Intrunirea profesorilor specialisti in disciplinele biblice (Studiul Vechiului si al Noului Testament) din cadrul Facultatilor de Teologie Ortodoxa din tara.

 

Dupa cuvantul de salut adresat invitatilor de catre Inalt Prea Sfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului si Decan al Facultatii de Teologie, cei prezenti au fost invitati sa stabileasca aria problemelor ce urmeaza sa fie supuse discutiei.

 

S-au facut mai multe propuneri, dintre care mentionam:

 

Disciplinele biblice sa se studieze pe durata a patru semestre (ultimul semestru cuprinzand Teologie Biblica);

 

Orele de seminar la disciplinele biblice sa fie centrate pe exercitii de exegeza biblica, iar in elaborarea lucrarilor de seminar sa se aiba in vedere specificul fiecarei sectii;

 

Intensificarea colaborarii dintre cadrele didactice din cadrul Facultatilor de Teologie;

 

Infiintarea Asociatiei Biblistilor Ortodocsi din Romania;

 

In cea de-a doua parte a intrunirii, lucrarile s-au derulat pe doua sectiuni, corespunzatoare celor doua discipline biblice: Vechiul si Noul Testament. In cadrul celor doua grupe s-au creionat programe analitice pentru cursuri si zone tematice de abordat in cadrul orelor de seminar. De asemenea, s-a indicat si o bibliografie minimala, obligatorie pentru studentii tuturor facultatilor de Teologie.

 

Dupa incheierea discutiilor pe sectiuni, participantii s-au reunit in plen pentru evaluarea rezultatelor intrunirii si pentru a conveni asupra elaborarii unui document final.

 

Pr. Lect. Univ. Dr. Adrian Vasile

Secretar Stiintific Facultatea de Teologie - Ortodoxa

Constanta

 

.

25 Ianuarie 2007

Vizualizari: 2431

Voteaza:

Intrunirea profesorilor de studii biblice 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE