Moastele Sfantului Teodor Tiron


Inceputul Postului Mare ne aduce binecuvantarea moastelor Sfantului Teodor Tiron, mare facator de minuni, sfant ce ne-a lasat in traditia crestina coliva, ca jertfa a prinosului nostru.

In ziua de vineri, 10 martie, la ora 17.00, la Catedrala Arhiepiscopala, Inalt Prea Sfintitul Teodosie va intampina racla cu moastele Sfantului Teodor Tiron. A doua zi, sambata 11 martie, la ora 8.30, va avea loc Sfanta Liturghie Arhiereasca, urmata de slujba de pomenire a mortilor.



Credinciosii constanteni se vor putea inchina moastelor Sfantului Teodor Tiron pana in dimineata zilei de luni, 13 martie, cand vor fi conduse la Capela Spitalului Judetean.

Marti, 14 martie la ora 17.00, parintele protopop Iulian Rotaru, alaturi de preotii si credinciosii din Mangalia, vor intampina racla cu Sfintele Moaste la biserica Sfantul Gheorghe din Mangalia, pentru ca vineri, 17 martie, la ora 10.00 sa poposeasca in catedrala Sfintii Apostoli Petru si Pavel din Medgidia.

Sambata, 18 martie in jurul orei 12.00, Sfintele Moaste vor pleca din judetul Constanta, spre judetul Tulcea, pentru a fi depuse in biserica Buna Vestire. In seara zilei de duminica, 19 martie, delegatia va conduce sfintele moaste spre manastirea Noul Neamt din Basarabia.

In toate bisericile unde vor poposi moastele preotii si credinciosii se vor ruga pentru sanatatea oamenilor si pentru alungarea bolilor aducatoare de molime.

.

09 Martie 2006

Vizualizari: 1991

Voteaza:

Moastele Sfantului Teodor Tiron 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE