Etapa eparhiala a concursului "Laudati pe Domnul"

Joi, 06 septembrie 2012, paraclisul patriarhal "Sfantul Spiridon - Nou" din Bucuresti a gazduit etapa eparhiala a Concursului national de muzica bisericeasca "Laudati pe Domnul" - editia a V-a. In concurs s-au inscris 3 formatii corale preotesti apartinand Protopopiatelor II Capitala, III Capitala si Ploiesti.

Formatia desemnata castigatoare, care va reprezenta Arhiepiscopia Bucurestilor la etapa urmatoare a concursului, este Corul preotilor din Protoieria II Capitala, dirijat de pr. Alexandru Marius Dumitrescu, asistent universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxa "Justinian Patriarhul" din Bucuresti. Fiecare grup a interpretat in cadrul competitiei o piesa psaltica, o piesa din repertoriul liturgic (corala, pe o tema psaltica) si o piesa de concert religios, nu mai mult de 12 minute in total.

Prestatia celor trei coruri a fost evaluata de o comisie formata din prof. dr. Alexandru Racu, membru al Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania, pr. prof. dr. Vasile Grajdean, profesor la Catedra de muzica bisericeasca si ritual din cadrul Facultatii de Teologie "Andrei saguna" din Sibiu, si prof. dr. Lacramioara Pauliuc, dirijor si profesor de muzica la Colegiul National de Arte "Dinu Lipatti" din Bucuresti.

"Premiul castigat la aceasta etapa a concursului este impropriu numit "premiu", ci este mai degraba un inceput de drum pentru ca vorbim de un concurs la nivel national, care va fi incununat in ziua ocrotitorului Bucurestilor, Sfantul Dimitrie. Suntem bucurosi ca am castigat acum, dar aceasta ne obliga sa mergem mai departe si sa ne prezentam cel putin la fel de bine la urmatoarele etape", ne-a declarat parintele Alexandru Marius Dumitrescu, dirijorul formatiei corale castigatoare. (Cristian Bostan)

Sursa: ziarullumina.ro

.

07 Septembrie 2012

Vizualizari: 792

Voteaza:

Etapa eparhiala a concursului "Laudati pe Domnul" 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE