Infiintarea Asociatiei Medicilor si Farmacistilor Ortodocsi Romani – Filiala Giurgiu

In ziua de 6 iulie 2009, Episcopia Giurgiului si Asociatia Medicilor si Farmacistilor Ortodocsi Romani (AMFOR) au desfasurat o actiune comuna menita sa puna bazele unei filiale si in judetul nostru. Cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Dr. Ambrozie, Episcopia Giurgiului a fost reprezentata la acet eveniment de catre Pr. Gabriel Chirculeanu, Consilier mass-media. La propunerea domnului doctor Cosmin Georgescu, medicii si farmacisitii giurgiuveni au luat in discutie programul asociatiei, hotarand in unanimitate infiintarea unei filiale a acesteia si in judetul Giurgiu.



Asociatia Medicilor si Farmacistilor Ortodocsi Romani este o organizatie filantropica medicala, infiintata in data de 26 aprilie 1994, la initiativa Preafecitului Parinte Patriarh Daniel, pe atunci Mitropolit al Moldovei si Bucovinei. Din asociatie fac parte medici, farmacisti, asistenti medicali si alte categorii profesionale care sprijina opera de caritate a asociatiei. Obiectivele de activitate ale AMFOR sunt urmatoarele:

1. dezvoltarea dimensiunii crestine a daruirii pentru alinarea suferintei umane;

2. organizarea solidaritatii crestin ortodoxe medicale in mediile in care tratamentul medical este precar, iar pacientii sunt in imposibilitatea achitarii consultatiilor si a tratamentului;

3. organizarea de colocvii, seminarii si conferinte pentru informarea si sensibilizarea clerului si studentilor in teologie privind profilaxia bolilor, grija pentru cel bolnav, precum si legatura dintre sanatatea spirituala si cea fizica;
4. oraganizarea de cabinete medicale care sa sustina activitatile asociatiei.
La ora actuala asociatia isi desfasoara activitatea in parteneriat cu mai multe institutii din tara si strainatate, urmarind implementarea obiectivelor sale si sustinerea activitatii social-caritative si misionare a Bisericii.

Sursa: episcopiagiurgiului.ro

.

07 Iulie 2009

Vizualizari: 1217

Voteaza:

Infiintarea Asociatiei Medicilor si Farmacistilor Ortodocsi Romani – Filiala Giurgiu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE