Targ de Pasti la a VII-a editie


Cea de-a saptea editie a Targului de Pasti de la Suceava a reunit aproximativ 70 de mesteri populari din judet. Targul se desfasoara luni si marti iar produsele sunt prezentate in holul Casei Culturii.

Muzeograful Elena Ciobanu din cadrul Complexului Muzeal Bucovina, a remarcat ca la editia din acest an a Targului este o participare mai numeroasa a unor mesteri din orase, din Suceava, Falticeni, Vatra Dornei si Radauti.

In cadrul Targului sunt prezente tesaturi, cusaturi si impletituri, prelucrare si sculptura in lemn, ceramica, icoane pe sticla si pe lemn, dar cel mai bogat reprezentat este incondeiatul oualor.
Specialistii in incondeierea oualor au venit in numar mare si au prezentat oua incondeiate in motivele traditionale din zona Moldovita si Vatra Moldovitei sau Rogojesti, dar si oua cu margele, brodate si pictate.

In acest an au participat mai multi artisti care picteaza pe oua de strut, in special din zona Radauti.

Elena Ciobanu a aratat ca mesterii au venit si cu copiii lor apreciind ca in acest fel se dovedeste ca mestesugurile se transmit mai departe si a subliniat ca aceste activitati „sunt o mostenire pe care vrem s-o pastram si, prin mestesuguri, s-o transmitem mai departe.

.

12 Aprilie 2006

Vizualizari: 1418

Voteaza:

Targ de Pasti la a VII-a editie 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE