Credinciosi de toate confesiunile au ingenuncheat ieri la picioarele Fecioarei din Fatima

 

Mii de credinciosi s-au rugat sambata si duminica la picoarele statuii Maicii Domnului de la Fatima. Pana ieri, statuia a fost gazduita de Biserica Italiana din Capitala, astazi va fi depusa la Catedrala Sfantul Iosif, marti va fi la biserica Sfanta Lucia din Greci, iar de miercuri la biserica Cristos Rege din Ploiesti. Statuia, care va parasi Romania vineri, a fost purtata in pelerinaj in peste 100 de tari si este una din cele doua copii pelerine ale originalului din Portugalia, sculptat in 1947 dupa descrierea maicii Lucia, cea care, in tinerete, a fost unul dintre cei trei copiii care au primit mesajele Fecioarei in 1917. Semnele supranaturale care s-au petrecut la Fatima, in Portugalia, incep la 13 mai 1917.

 

Cu o saptamana inainte, in plin razboi mondial, Papa indemnase catolicii din toata lumea sa se roage pentru pace, prin mijlocirea Maicii Domnului.

In 13 mai, Fecioara Maria, mai stralucitoare decat soarele, s-a aratat pentru prima data in apropierea localitatii, in fata a trei copii care isi pasteau oile. Aparitiile s-au repetat de sapte ori, pana in octombrie 1917, Fecioara incredintandu-le micutilor cateva mesaje care au fost mai tarziu scrise de o fetita din grupul celor trei, ajunsa maica Lucia. Initial, mesajele au fost tinute secrete de catre Vatican.

 

Ulterior, au fost dezvaluite lumii, ultimul de catre Papa Paul al II lea, dupa atentatul de la Fatima, in care pontiful a fost convins ca a supravietuit prin mila Fecioarei. Se pare ca mesajele se refera la ororile celui de-al doilea razboi mondial (primul), la ateizarea Rusiei si consecintele acestei politici asupra omenirii si propriului popor (al doilea) si la incercarea de asasinat al papei (al treilea). Exista voci care sustin ca mai sunt inca mesaje nedezvaluite, dar Vaticanul neaga acest lucru. Oricum, esenta mesajelor este indemnul la pace, credinta, pocainta, rugaciune, iar despre vindecarile si linistea pe care o dobandesc cei care merg in pelerinaj la Fatima sunt mii de marturii.

 

Pentru crestinii din Bucuresti, aducerea statuii a fost o bucurie. Coada celor care doreau s-o atinga se intindea ieri, pe trotuarul din fata Bisericii Italiene. Nici urma de imbulzeala insa, sau agitatie specifice sarbatorilor crestine in Bucuresti. Sirul inainta cu repeziciune, ghidat de cativa voluntari care ajutau preotii. Cei care doreau doar sa atinga statuia ieseau imediat, ceilalti se retrasesera pe bancile bisericii, ingenuncheati. Majoritatea nu venisera cu o speranta ca Maica Domnului le va indeplini o dorinta arzatoare dar marunta din viata de zi cu zi, ci ca sa se roage pentru sanatate si liniste, pentru ei si cei dragi. "Ce conteaza ca suntem ortodocsi? Sfanta Fecioara si Dumezeu sunt aceiasi, nu trebuie sa-i arestam intr-o religie.

 

Si cum sa vii la picioarele Fecioarei sa ceri ceva anume. Am venit sa-i aducem un omagiu. Maica stie cel mai bine ce ii este de folos fiecaruia. Astazi, prea multi uita cuvintele "Faca-se, Doamne, voia Ta", si cer sa li se faca voia lor, de parca dincolo ai putea sa pleci cu mai mult decat te-ai nascut", spune una din femeile insirate la coada. (C.N.)

 

.

11 Iunie 2007

Vizualizari: 3065

Voteaza:

Credinciosi de toate confesiunile au ingenuncheat ieri la picioarele Fecioarei din Fatima 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE