Maine, 18 august 2005, va pleca primul grup de pelerini de la Arhiepiscopia Alba Iuliei spre Tara Sfanta

 

In aceasta noapte un grup de 40 de pelerini se vor deplasa la Bucuresti pentru a lua avionul spre Israel, unde in perioada 18 – 25 august 2005 vor face un pelerinaj la cele mai importante locuri din Tara Sfanta. Este primul grup organizat de centrul de Pelerinaje al Arhiepiscopiei de Alba Iulia, care va vizita locurile unde S-a nascut, unde a invatat si unde a Patimit si Inviat Domnul nostru Iisus Hristos.

Mai multe date despre organizarea acestui pelerinaj ne-a oferit Parintele Florin Croitoru, directorul Centrului de Pelerinaje al Arhiepiscopiei:

„De la Alba Iulia vor pleca 40 de pelerin, un grup de 40 de persoane, vor avea un program interesant si foarte dens. Maine vor parasi tara de pe Aeroportul Otopeni, in cursul diminetii, urmand ca seara sa ajunga la Tel Aviv.

A doua zi este rezervata vizitarii Cezareii, Haifei, Muntele Carmel, Nazareth, Muntele Tabor, Cana Galileeii (cu o cazare la Tiberias).

Ziua a treia – Marea Galileeii, Muntele Fericirilor, Tabgha, Capernaum.

Iar ziua a patra iar veni Centrul Baptismal de la Yardenit de pe Raul Iordan, Jerichon, Manastirea Carantaniei si Manastirea Sfantul Gheorghe Hosevitul, urmand ca inspre seara sa ajunga la Ierusalim.

Ziua a cincia vor vizita Vechiul Ierusalim, vor merge la Zidul Plangerii, la Muntele Templului pe Via Dolorosa, ajungand si la Mormantul Domnului si pe Golgota. Foarte important in ziua a cincia seara vor participa la slujba de priveghere si apoi, in cursul noptii la Sfanta Liturghie la Sfantul Mormant.

Ziua a sasea vor vizita Noul Ierusalim, respectiv Muntele Maslinilor, Biserica Sfantul Stefan, Biserica Natiunilor si Manastirea Sfanta Maria Magdalena. Iar seara vor vizita Manastirea Ruseasca a Inaltarii.

Ziua a saptea vor merge la Bethleem la Biserica Nasterii Domnului nostru Iisus Hristos, apoi la Hebron, mormintele Patriarhilor Vechiului Testament, Qumran si se vor intoarce la Ierusalim, urmand ca in ziua a opta sa revina pe Aeroportul Ben Gurion pentru a pleca spre Bucuresti, unde vor ajunge in cursul serii.”

 

Coordonatorul acestui prim grup de pelerini in Tara Sfanta va fi Parintele Remus Onisor, profesor de Studiul Vechiului Testament,  Arheologie Biblica si Limba Ebraica la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Alba Iulia, care ne-a vorbit despre importanta Tarii Sfinte  pentru noi crestinii:

„Tara Sfanta ocupa un loc important pentru intreaga crestinatate si intreaga lume cunoscuta. Toti merg sa viziteze Locurile Sfinte cu multa evlavie, altii din curiozitate, altii sub aspect arheologic, insa pentru crestini si pentru noi romanii, intotdeauna, vedem de-a lungul istoriei noastre bisericesti a existat aceasta atractie pentru ca e legata de Insusi Intemeietorul crestinismului, a religiei crestine de Mantuitorul nostru Iisus Hristos. Locurile unde a calcat Mantuitorul, unde a invatat, unde a predicat, unde a facut minuni, toate acestea au o anumita reverberatie in sufletul unui crestin. De-a lungul timpului si chiar si astazi exista aceasta dorinta de a vizita Locurile Sfinte: Ierusalimul, Galileeia, Hebronul, Ierihonul, Iordanul, de a vedea locurile acestea care exista cu foarte multe conotatii si istorice si religioase dar si de suflet, de credinta.”

 

Uram drum bun acestui prim grup de pelerini si sa traiasca din plin harul acestor locuri unde S-a Intrupat si Inaltat Domnul nostru Iisus Hristos.

.

18 August 2005

Vizualizari: 1029

Voteaza:

Maine, 18 august 2005, va pleca primul grup de pelerini de la Arhiepiscopia Alba Iuliei spre Tara Sfanta 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE