Sfintii Parinti Ioachim si Ana


Sfintii Parinti Ioachim si Ana

 
Sfintii, Dreptii si Dumnezeiestii Ioachim si Ana sunt parintii dupa trup ai Maicii Domnului. Ei sunt numiti astfel pentru ca s-au invrednicit a naste pe cea care se va face vrednica de a lua in pantece, a naste si a creste pe Fiul lui Dumnezeu, pe Domnul nostru Iisus Hristos.

Sfintii Ioachim si Ana locuiau in oraselul Nazaret. Descendent din neamul lui David, Ioachim este cunoscut din Evanghelia dupa Luca si cu numele de Eli. Despre el se spune ca a fost slujitor al preotilor Templului din Ierusalim.

Despre sotia sa Ana se stie ca provenea dintr-o familie de negustori din Betleem. Pentru ca nu aveau copii erau exclusi din societate, neavand dreptul de a aduce jertfe la Templul din Ierusalim, dupa traditia iudaica. Din averea lor isi opreau putin pentru ei, iar restul dadeau milostenie saracilor. De multe ori, Ioachim se retragea in pustie si se ruga lui Dumnezeu pentru a-i darui copii. Ascultand rugaciunile si milosteniile pe care le faceau, Dumnezeu i-a daruit Sfintei Ana, la batranete, pe Sfanta Fecioara Maria, care era fagaduita lui Dumnezeu de catre parintii sai inca inainte de a se naste.

Pe Sfintii Parinti Ioachim si Ana ii numim in slujbele noastre "Dumnezeiestii Parinti", intruct prin ei s-a realizat o inrudire unica, deosebita, intre Dumnezeu si oameni, care nu mai poate fi comparata cu nimic in lumea aceasta.

.

09 Septembrie 2008

Vizualizari: 1150

Voteaza:

Sfintii Parinti Ioachim si Ana 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE