'Autocefalia nu este decat un rezultat al Crezului'

Preotii olteni din Protoieria Craiova Nord, au luat parte la Conferinta Preoteasca de primavara. Manifestarea a fost organizata, luni, 17 mai, in sala de festivitati a caminului preotesc Renasterea din Craiova. In mijlocul celor 130 de clerici a fost prezent si Inalt Preasfintitul Irineu, Arhiepiscopul Craiovei si Mitropolitul Olteniei.

Dupa ce au participat la Sfanta Liturghie, care a fost oficiata la catedrala „Sfantul Dumitru” din Craiova, preotii s-au intalnit in sala de festicitati a caminului preotesc Renasterea, unde au audiat prelegerea cu tema „Crezul Ortodox si Autocefalia Bisericii noastre” sustinuta de parintele Flescan Stefanita de la parohia „Sfantul Nicodim” din Craiova. Au urmat dezbaterile libere, iar la final, IPS Irineu le-a vorbit celor prezenti despre fundamentul ortodox al Autocefaliei Bisericii Romanesti: „Au trebuit sa treaca ani de zile, Biserica sa lupte permanent, dar elementul pozitiv din aceasta zbatere a fost Crezul pe care noi astazi il avem in Biserica si pe care trebuie sa-l invatam pentru ca este o istorie a intregii Scripturi si a intregii vieti duhovnicesti.



In el avem toate elementele care ne preocupa pentru mantuirea noastra. Crezul este in Liturghie, Crezul este in Sfintele Taine, Crezul este in viata noastra. In acest sens putem spune ca Autocefalia nu este decat un rezultat al Crezului. Poporul nostru a marturisit adevarat, pentru ca altfel nu am fi putut primi Autocefalia. Noi nu am primit Autocefalia pentru ca a decis Constantinopolul, am primit-o pentru ca n-am pastrat adevarata identitate evanghelica si pentru ca suntem crestini de cand ne stim. Aceasta inseamna ca identitatea noastra s-a cimentat pe credinta crestina. Ne-am pastrat convingerea evanghelica si unitatea aceasta care demonstreaza foarte multe. Biseririca Romaneasca are foarte multe de spus in viata bisericilor ortodoxe si in viata Bisericii Ortodoxe in general”, a incheiat Mitropolitul Irineu. Cu acest prilej, in cadrul Sfintei Liturghii, s-a facut pomenire pentru cei 10 ani de la nasterea in ceruri a vrednicului mitropolit Nestor Vornicescu, al Olteniei.

Sursa: mitropoliaolteniei.ro

.

17 Mai 2010

Vizualizari: 1070

Voteaza:

'Autocefalia nu este decat un rezultat al Crezului' 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE