A doua editie a simpozionul - Dialogul dintre teologie si filosofie


A doua editie a simpozionul - Dialogul dintre teologie si filosofie

Patriarhia Romana, in colaborare cu Ministerul Culturii si Cultelor, Universitatea din Bucuresti si Universitatea "Al. I. Cuza" din Iasi, organizeaza, in zilele de 19-20 iunie 2008, a doua editie a simpozionului "Dialogul dintre teologie si filosofie" cu tema "Religia in operele unor filosofi romani si filosofia in operele unor teologi romani".

Scopul simpozionului - care se desfasoara in sala Conventus a Palatului Patriarhiei si la care va participa Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane - este de a identifica posibile cai de dialog intre teologie si filosofie.

In cele doua zile vor fi sustinute comunicari pe doua teme de cercetare: Filosofi romani care au abordat religia in operele lor si Teologi romani utilizatori ai filosofiei antice si moderne, avand in vedere contextul european si cel romanesc, metoda de abordare, conceptele folosite sau elaborate si imprumutul strain si contributia specifica.

La simpozion participa profesori de teologie de la Facultatile de Teologie "Justinian Patriarhul" din Bucuresti si "Dumitru Staniloae" din Iasi, precum si profesori de filosofie de la Facultatile de Filosofie din Bucuresti si Iasi.

BIROUL DE PRESA AL PATRIARHIEI ROMANE

.

18 Iunie 2008

Vizualizari: 502

Voteaza:

A doua editie a simpozionul - Dialogul dintre teologie si filosofie 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE