Binele facut nu trebuie deturnat - Comunicat de presa al Patriarhiei Romane


Binele facut nu trebuie deturnat - Comunicat de presa al Patriarhiei Romane

 

In legatura cu solicitarea domnului George Becali de a i se restitui donatia in valoare de 2.000.000 U.S.D.

, facuta pentru construirea viitoarei Catedrale a Mantuirii Neamului, pentru corecta informare a opiniei publice, facem urmatoarele precizari:


Potrivit art. 801 din Codul Civil, orice act de donatie "este un act de liberalitate prin care donatorele (cel care face donatia) da irevocabil un lucru, donatorului, care-l primeste". In conformitate cu art. 31, alin. 1, din legea nr. 489 / 2006, privind libertatea religioasa si regimul general al cultelor, "bunurile care fac obiectul aporturilor de orice fel - contributii, donatii, succesiuni - precum si orice alte bunuri intrate in mod legal in patrimoniul unui cult nu pot face obiectul revendicarii lor ulterioare."


Cu bucurie, aducem la cunostinta domnului George Becali faptul ca, pana in prezent, o parte din suma donata a fost alocata de Patriarhia Romana pentru plata proiectului de infrastructura a viitoarei catedrale si a unor studii tehnice de specialitate necesare inceperii propriu-zise a lucrarilor de construire, care vor demara in primavara anului viitor.


Fiind vorba despre o donatie cu un scop precis (construirea noii Catedrale a Mantuirii Neamului, conform actului de donatie), Patriarhia Romana nu poate sa schimbe destinatia acesteia catre asezamantul monahal romanesc de la Muntele Athos. Pe de alta parte, Patriarhia Romana a ajutat si ajuta in continuare, in multe feluri, comunitatea monahala romaneasca de la Sfantul Munte Athos.


Asadar, este necesar sa ajutam in mai multe directii, fara a pune in competitie sau contradictie institutiile sau persoanele pe care le ajutam.

BIROUL DE PRESA AL PATRIARHIEI ROMANE

 

 

.

19 Noiembrie 2008

Vizualizari: 537

Voteaza:

Binele facut nu trebuie deturnat - Comunicat de presa al Patriarhiei Romane 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE