Sa pazim unitatea Duhului in legatura pacii


"Sa pazim unitatea Duhului in legatura pacii!"

- Apel la calm si intelepciune -

Intr-o societate din ce in ce mai framantata si tulburata, este necesar ca Biserica sa fie un factor de pace sociala si de aplanare a conflictelor, nu de amplificare a lor.

La aceasta ne cheama si sarbatoarea Pogorarii Duhului Sfant, Duhul Adevarului si al Pacii, "Vistierul bunatatilor si Datatorul de viata", Mangaietorul tuturor celor ce Il cauta pe Dumnezeu.
Prin urmare, Patriarhia Romana recomanda clerului si credinciosilor sai abtinerea de la manifestari sau demonstratii publice animate de duh lumesc, intrucat astfel de actiuni slabesc credibilitatea crestina in societate.

Problemele bisericesti trebuie rezolvate in forurile bisericesti competente, care au datoria de a formula si de a promova reguli adecvate de conduita liturgica si canonica a ierarhilor, preotilor, diaconilor si credinciosilor laici in ceea ce priveste relatiile interne bisericesti, precum si atitudinea fata de alte culte religioase.

Ierarhii Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, impreuna cu toti clericii si credinciosii mireni ortodocsi, au datoria sa pastreze si sa apere atat credinta ortodoxa, cat si unitatea Bisericii, iar aceasta se implineste prin rugaciune smerita, duh de pocainta si de pace, sfatuire inteleapta, indelunga rabdare si dragoste frateasca, dupa cum ne indeamna Sfantul Apostol Pavel zicand: "Cu toata smerenia si blandetea, cu indelunga rabdare, ingaduindu-va unii pe altii in iubire, silindu-va sa paziti unitatea Duhului in legatura pacii.

(.) Orice amaraciune si suparare si manie si izbucnire si defaimare sa piara de la voi, impreuna cu orice rautate. Ci fiti buni intre voi si milostivi, iertand unul altuia precum Dumnezeu v-a iertat voua, in Hristos" (Efeseni 4, 2-3 si 31-32).

 

.

13 Iunie 2008

Vizualizari: 765

Voteaza:

Sa pazim unitatea Duhului in legatura pacii 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE