IPS Parinte Mitropolit Daniel a sfintit biserica schitului nemtean Horaicioara


IPS Parinte Mitropolit Daniel a sfintit biserica schitului nemtean Horaicioara

IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, a oficiat ieri slujba de sfintire a bisericii Schitului Horaicioara, judetul Neamt. Atat la slujba de sfintire, cat si la slujba Sfintei Liturghii oficiata, de asemenea, de catre IPS Parinte Mitropolit Daniel, au participat multi stareti ai manastirilor din diferite zone ale Arhiepiscopiei Iasilor, monahi, preoti de mir, dar si foarte multi credinciosi. In cuvantul de invatatura rostit in cadrul Sfintei Liturghii, IPS Parinte Mitropolit Daniel a evidentiat care ar trebui sa fie prioritatile vietii crestinului adevarat: "Ce are intaietate in viata noastra? Are intaietate hrana trupului sau hrana sufletului? Are intaietate imbracamintea de stofa sau de panza sau are intaietate imbracarea noastra in virtuti si fapte bune? Ce luam cu noi din ceea ce am adunat? Luam cu noi ce-am adunat in suflet, luam cu noi imbracamintea sufletului cu lumina rugaciunii, a pocaintei, a iertarii pacatelor si cu lumina faptelor bune. Luam cu noi vesmantul numelui bun in fata lui Dumnezeu si in fata oamenilor. Daca aceasta este intaietatea vietii noastre, atunci noi traim in prezenta iubirii lui Dumnezeu.

"Nu numai cu paine va trai omul - spune Mantuitorul Iisus Hristos -, ci cu tot cuvantul care iese din gura lui Dumnezeu". Ne hranim cu rugaciunea, ne hranim cu citirea cuvantului lui Dumnezeu din Scriptura si din scrierile sfintilor, iar dupa ce ne hranim cu aceasta hrana duhovniceasca, cu semintele sfinte adunate din cuvintele Sf. Scripturi, atunci noi putem sa ne ingrijim si de cele ale trupului".

In continuarea cuvantului de invatatura, IPS Mitropolit Daniel a explicat lucrarea si misiunea Bisericii lui Hristos in lume: "Biserica este cerul pe pamant - a spus Sf. Gherman, patriarhul Constantinopolului -, ca noi, pamantenii, inca din aceasta viata pamanteasca sa pregustam arvuna bucuriei si fericirii din Imparatia lui Dumnezeu. Biserica Ortodoxa aproprie cerul de pamant, ca noi, pamantenii, sa ne inaltam la ceruri, sa pregustam bucuria cereasca. Aceasta ne arata ca in Sf. Liturghie noi simtim prezenta Imparatiei Preasfintei Treimi, raspundem ei si de acum ne familiarizam pentru viata vesnica".

In finalul Sfintei Liturghii, IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, a inmanat diplome de onoare "Stefan cel Mare si Sfant" parintelui ieromonah Caliopie Pomohaci si parintelui egumen Antim Gemanar de la Schitul Horaicioara. Despre eforturile depuse pentru restaurarea locasului de cult a Schitului Horaicioara a vorbit parintele staret Petroniu: "Ne-am aflat cu ravna si cu dragoste la zidirea acestei sfinte biserici, la repictarea ei si s-a infrumusetat sfantul lacas cu odoare si obiecte de cult. Parintii cu ravna si cu dragoste au lucrat, cu ajutorul lui Dumnezeu, cu binecuvantare si cu ajutorul dvs., al tuturor, care ati donat si care ati aratat intr-un fel sau altul dragoste la zidirea acestei biserici si la renovarea ei, si tocmai de aceea tinem sa va multumim".

.

18 Iunie 2007

Vizualizari: 1746

Voteaza:

IPS Parinte Mitropolit Daniel a sfintit biserica schitului nemtean Horaicioara 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE