Mesajul PF Parinte Patriarh Daniel adresat papei Benedict al XVI-lea, cu prilejul Invierii


Mesajul PF Parinte Patriarh Daniel adresat papei Benedict al XVI-lea, cu prilejul Invierii

 


Sanctitatii Sale,
Papa Benedict al XVI-lea

"Si toate sunt de la Dumnezeu, Care ne-a impacat cu Sine prin Hristos si Care ne-a dat noua slujire impacarii" (II Corinteni 5, 18)


Sanctitatea Voastra,
Invierea din morti a Fiului lui Dumnezeu Intrupat este adevar fundamental al credintei crestine. Lumina Invierii lui Hristos calauzeste intreaga viata a Bisericii in istorie intrucat fiecare saptamana incepe cu Duminica, zi a celebrarii Invierii lui Hristos Cel Rastignit. Legatura nedespartita dintre suferinta Crucii lui Hristos si slava Invierii Sale ca putere de jertfelnica iubire se vede in iertarea pe care Mantuitorul Hristos a daruit-o celor ce L-au rastignit si in bucuria daruita celor ce Il iubesc. Dupa Inviere, puterea iubirii nemarginite a lui Hristos devine pentru umanitate izvor de iertare si reconciliere, pace si bucurie.


Nevoia de reconciliere ramane actuala in toate timpurile, pentru toti oamenii, dar mai ales in aceste vremuri in care omenirea are nevoie de adevar si dreptate, de speranta si iubire.

In acest sens, crestinii sunt chemati sa-L faca mai mult cunoscut oamenilor pe Hristos, Cel Rastignit si Inviat, prezent si lucrator in Biserica si in lume, pentru mantuirea oamenilor si dobandirea vietii vesnice.


In acest timp binecuvantat, sa ne rugam lui Dumnezeu pentru pace si unitate intre crestini, dar si pentru ca in viata lumii sa biruiasca binele asupra raului si speranta asupra deznadejdii. Totodata, sa fim incredintati ca in toate suferintele si lipsurile, in toate necazurile si in toata stramtoarea, prigoana sau primejdia, "suntem biruitori, prin Acela Care ne-a iubit" (Romani 8, 37).


Cu aleasa pretuire intru Hristos Cel inviat, 

+ DANIEL,
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane

 

.

22 Martie 2008

Vizualizari: 630

Voteaza:

Mesajul PF Parinte Patriarh Daniel adresat papei Benedict al XVI-lea, cu prilejul Invierii 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE